Fostul șef al Fiscului Gelu Diaconu anunță o premieră la ANAF: Guvernul Cioloș a uitat să asigure hârtie pentru notificări, ceea ce va afecta încasările!

Fostul șef al Fiscului Gelu Diaconu anunță o premieră la ANAF: Guvernul Cioloș a uitat să asigure hârtie pentru notificări, ceea ce va afecta încasările!
scris 11 ian 2017

Fostul președinte al ANAF Gelu Ștefan Diaconu acuză fosta guvernare că a omis să asigure pentru începutul acestui an servicii de mentenanță, hârtie și consumabile la Unitatea de Imprimare Rapidă a Fiscului, care editează notificări (somații, popriri bancare, decizii de calcul accesorii, decizii de impunere/regularizare anuală) către contribuabili, de regulă cei care nu se conformează voluntar, ceea ce va afecta încasările la buget în primul trimestru al acestui an.

El arată că lunar sunt trimise notificări la peste 1,2 milioane de contribuabili. 

''Lună de lună, consecință a acestor notificări, care în cele mai multe situații înseamnă inițierea procedurii de executare silită, o reprezintă încasarea unor debite care au ca pondere circa 5-10% din totalul încasărilor lunare ale ANAF (diferența de 90-95% provine din conformarea voluntară). De pe 24 decembrie anul trecut, această unitate s-a închis. De ce? Simplu. Din motive de crasă incompetență tehnocrată. Sau o fi și rea intenție la mijloc? Nu au asigurat achiziția de servicii de mentenanță/hârtie/consumabile!!! De necrezut! Premieră istorică în ANAF!'', spune Diaconu.

Fiscul înființează o structură de control pentru comerțul electronic. Deja cere date de la olx, okazii și firme de curierat pentru a afla cine nu achită taxe CITEȘTE ȘI Fiscul înființează o structură de control pentru comerțul electronic. Deja cere date de la olx, okazii și firme de curierat pentru a afla cine nu achită taxe

Fostul șef ANAF arată totodată că, în situația în care, după deschiderea creditelor bugetare, va fi reluat procesul de achiziție, acesta va dura cel puțin 60 de zile, iar unităților de administrare fiscală le este imposibil să asigure derularea manuală a acestui proces.

Această situație, conform sursei citate, va compromite cu minimum 5% încasările pe lunile februarie și martie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
diaconu
hartie
fiscul
anaf