Profit Health.forum - Secretar de stat: Când am început să răspund la email, am primit 200 de mesaje în 2 ore. S-a aflat că în România este cineva care și răspunde la email-uri

Profit Health.forum - Secretar de stat: Când am început să răspund la email, am primit 200 de mesaje în 2 ore. S-a aflat că în România este cineva care și răspunde la email-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2019

Comunicarea cu factorii decizionali de la nivelul Uniunii Europene, dar și în dezbaterile comunitare cu privire la politicile din sănătate este una extrem de importantă, dezbaterile reprezentând cea mai bună metodă a afla situația actuală a sistemului în lipsa unei platforme dedicate, arată secretarul de stat în Ministerul Sănătății Cristian Grasu. El exemplifică prin faptul că, în calitate de secretar de stat, când a început să răspundă la anumite email-uri, a primit imediat 200 de mesaje, în doar 2 ore, aflându-se că "în România este cineva care și răspunde la email-uri".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conferința este organizată cu sprijinul ADRFR, Bristol-Myers Squibb, GSK, Roche, fiind transmisă în direct la postul de televiziune de business Profit TV.

”Ca secretar de stat, am primit 200 de mesaje în doar două ore atunci când am răspuns la anumite email-uri, pentru că s-a aflat că «e cineva în România care răspunde la email-uri»”, a arătat secretarul de stat.

El a indicat că, în România, în lipsa unei platforme dedicate, dezbaterile reprezintă cea mai bună metodă a afla situația actuală a sistemului.

”Cel mai important lucru pe care sistemul de sănătate trebuie să-l aibă este capacitatea de cunoaștere, de a se analiza și a propune scenarii de îmbunătățire, nu avem această capacitate acum și de multe ori suntem obligați să aproximăm anumite informații și de multe ori să luăm decizii pe evaluări aproximative”, a spus repezentantul Ministerului Sănătății.

Acesta constituie și unul din motivele pentru care, deși destule obiective ale Strategiei 2014-20 se apropie de soluționare, niciun obiectiv nu este îndeplinit 100%. În privința infrastructurii de sănătate, de altfel, infrastructura, obiectivele din strategie sunt realizate doar pe jumătate, a admis secretarul de stat.

În context, Cristian Grasu a aminiti că în Programul Operațional Regional, Axa 8, au fost depuse aplicații și semnat contracte finanțare pentru reabilitarea a 40 unități de primi de urgență și a 100 de ambulatorii.

”Țara noastră cel mai mic buget de sănătate din Europa, obiectivele oricărei strategii trebuie să adapteze la restrângerile financiare”, a mai spus Cristian Grasu, care a remarcat însă, în acest context, îmbunătățirea modului de funcționare a Agenției Naționale a Medicamentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
health
forum
minister
email