Tranzacție: Grupul Angst va prelua controlul total asupra fabricii SALSI din Sinaia, care deține 15% din cota de piață a Salamului de Sibiu. SIF Muntenia va ieși din afacere

Must read   
Tranzacție: Grupul Angst va prelua controlul total asupra fabricii SALSI din Sinaia, care deține 15% din cota de piață a Salamului de Sibiu. SIF Muntenia va ieși din afacere

Grupul Angst, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, condus de Sorin Minea, președintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară (Romalimenta), va prelua integral controlul fabricii de produse crud- uscate din Sinaia, SALSI, SIF Muntenia urmând să se retragă din afacere.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

SALSI deține aproximativ 15% din cota de piață valorică a Salamului de Sibiu și este cea mai veche fabrică de mezeluri crud-uscate din România, datând din 1920.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul anului 2018, Profit.ro a anunțat că Angst a preluat pachetul majoritar al fabricii, având o deținere de 88% din acțiuni.

Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro

Fabrica făcea parte deja din grupul Angst, care deținea însă atunci doar 34,1% din acțiuni, restul acțiunilor fiind controlate de o firmă înregistrată în Elveția, Metzgerei Angst (27,1%), și elvețianul Urs Angst (26,9%), un pachet fiind deținut și de SIF Muntenia.

Acum, Angst va semna o nouă tranzacție, preluând atât participația totală a SIF Muntenția, cât și un pachet de 2% de la persoane fizice, devenind acționar unic.

Sorin Minea a devenit acționar majoritar al grupului Angst în 2010, când a preluat 60% din participația omului de afaceri Urs Angst.

În 2018, ultimul an raportat, fabrica din Sinaia, cu aproape 80 de angajați, a avut afaceri de 11,3 milioane lei, dar a rămas pe pierdere, cu un minus de 2,3 milioane lei.

La nivel de grup, Angst, cu 253 angajați, a avut afaceri de 100,8 milioane lei și un profit net de 1,8 milioane lei.

Grupul elvețian Georg Fischer, cu vânzări de peste 3 miliarde euro, a semnat cumpărarea Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești, tranzacție anunțată în vară de Profit.ro CITEȘTE ȘI Grupul elvețian Georg Fischer, cu vânzări de peste 3 miliarde euro, a semnat cumpărarea Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești, tranzacție anunțată în vară de Profit.ro

Piața locală a preparatelor din carne depășește 1,2 miliarde euro și este dominată de jucători precum Transavia, Caroli, CrisTim, Elit, Unicarm, Agricola Bacău, Angst, Fox sau Aldis.

Vânzările de Salam de Sibiu au crescut cu 10% în 2016, datorită faptului că România a înregistrat în acel an, la nivel european, “Salamul de Sibiu” ca produs cu Indicație Geografică Protejată (IGP).

Salamul de Sibiu a fost recunoscut la nivel european ca produs cu Indicație Geografică Protejată, după ce Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu formată din cinci producători români de mezeluri- Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România- a demarat procedurile pentru obținerea acestei atestări, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, de la mijlocul anului 2014.

În cazul Salamului de Sibiu, obținerea IGP le permite producătorilor români care se află în arealul delimitat să producă acest tip de salam numai dacă respectă caietul de sarcini aferent produsului.

Arealul protejat pentru producerea “Salamului de Sibiu” este reprezentat de județele Bacău, Brașov, Prahova, Sibiu, Călărași, Covasna, Ilfov și București.

La circa opt luni de la obținerea atestării pentru Salamul de Sibiu, producătorii de mezeluri și salamuri au precizat că această certificare a contribuit atât la majorarea vânzărilor, cât și la creșterea notorității.

Un alt beneficiu al producătorilor atestați să fabrice Salam de Sibiu este faptul că au la dispoziție o finanțare europeană de 2 milioane de euro pentru a promova acest produs în afara țării, în următorii trei ani.

Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România fabrică 90% producția de Salam de Sibiu din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
angst
salam