Opinii

 • Prietenul la nevoia lui se cunoaște
  Prietenul la nevoia lui se cunoaște
  30 aug 2017

  O vorbă spune că “Prietenul la nevoia lui se cunoaște”, iar când te faci antreprenor 5.0 and over așa, peste noapte, este unul din acele momente când ai nevoie de toți prietenii.

 • Descoperire șocantă! Premierul a găsit “randament” în sistemul public de pensii!
  Descoperire șocantă! Premierul a găsit “randament” în sistemul public de pensii!
  25 aug 2017

  Tot ce se credea valid până acum în teoria economică este dat peste cap de o descoperire făcută în România. Când nimeni nu se mai aștepta la așa ceva, din deficitul uriaș, de peste 15 miliarde lei anual, al unui buget de asigurări sociale de stat, a apărut ceva despre care nici economiștii, nici orice om de bun-simț nu și-au imaginat că ar putea exista într-o gaură bugetară: RANDAMENTUL!

 • Inflația pseudoinformațională e o taxă
  Inflația pseudoinformațională e o taxă
  8 aug 2017

  În epoca contemporană ne confruntăm cu fel de fel de inflații. Inflația monetară e deja demult rutină, de când așa-numita relaxare cantitativă a devenit, cu rare și notabile excepții, noua normalitate a politicilor băncilor centrale majore ale lumii. Și, după cum știm mult prea bine, inflația monetară este o taxă ascunsă pe economisire și în general asupra tuturor celor care câștigă venituri fixe.

 • Ce-ai vrea să îi faci, părinte Pomohaci?
  Ce-ai vrea să îi faci, părinte Pomohaci?
  4 aug 2017

  Cică în fiecare seară, la hotelul unde s-au cazat niște prieteni, în Jupiter, cântă Gheorghe Gheorghiu. Oamenii mănâncă tocăniță, ceafă de porc sau piept de pui, iar el le face atmosferă. Printre dumicați, clefetind, îl ascultă cum o zice pe-aia cu "Unde dragoste nu e, nimic nu e", hitul verii lui '93.

 • Când 1 +1 refuză să facă totuși 2
  Când 1 +1 refuză să facă totuși 2
  4 aug 2017

  Se vorbește din ce în ce mai mult în aceste zile fierbinți de vară despre „transferarea” în întregime a contribuțiilor sociale (CAS și CASS) în sarcina angajatului, prin ceea ce Ministerul Finanțelor Publice a desemnat în comunicatul oficial din 27 iulie 2017 a fi „Preluarea de către angajat a CAS și CASS datorate de angajator începând cu data de 1 ianuarie 2018”. Se arată printre altele că „sumele reprezentând CAS și CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu, vor fi preluate de către angajat”, dar și că „măsurile nu vor implica creșterea cheltuielilor salariale pentru angajator”.

 • Antreprenoriat 5.0 si peste ©
  Antreprenoriat 5.0 si peste ©
  26 iul 2017

  Acum o săptămână, Cătălin Bălan de la Digi24 a făcut un material despre “antreprenoriatul la vârsta a doua”. Am spus 2-3 idei din care “pe sticlă” s-a auzit jumătate. Revin cu restul…

 • Constituția României - opțională?
  Constituția României - opțională?
  24 iul 2017

  Ordonanța simplă aprobată de Guvernul României, prin care se aduc modificări Codului Fiscal în sensul de a obliga angajatorii să plătească CAS și CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariații cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerația este sub nivelul salariului minim, încalcă legea fundamentală, Constituția României!

 • Biserica e sobornicească, nu dictatorială
  Biserica e sobornicească, nu dictatorială
  20 iul 2017

  Biserica este o instituție politică, deoarece poate să practice crezul credincioșilor, ca exponentă a lor. Cu precizarea că entitatea citată are o serie de aderenți, la fel ca cei care au câștigat scrutinul în colegiilor electrorale, pe care i-a obținut, însă, fără vot.

 • Solidar cu taxa de solidaritate
  Solidar cu taxa de solidaritate
  19 iul 2017

  Dacă înlocuim sintagma “persoane fizice” cu “persoane juridice”, propunerea PSD începe să devină inteligibilă: nimic nu este mai normal ca persoanele juridice cu care statul a fost solidar (însă numai acestea) să-și exprime la rândul lor solidaritatea cu statul, “care le-a oferit prilejul să câștige atâția bani”! De la firmele din domeniul imobiliar și din construcții (prima pe listă, cu voia dvoastră, Tel Drum) sau ONG-urile de “utilitate publică” la companiile din apărare, IT, de “consultanță” sau pharma, toate au beneficiat din plin în ultimii 28 de ani de pe urma politicilor de solidaritate ale statului.

 • Directorul de hotel all inclusive se confesează din nou: familia tradițională românească la mare și homosexualii din piscină
  Directorul de hotel all inclusive se confesează din nou: familia tradițională românească la mare și homosexualii din piscină
  13 iul 2017

  Brusc, o femeie în costum verde de baie, toată numai gușă și pliuri, ca omulețul Michelin, care căra două pungi cât portbagajul de mașină, și-a luat avânt și a sărit într-un boschete sprintenă ca o puștioaică. Dar mai înainte de asta a urlat ca și cum ar fi dat burtă-n burtă cu un hipopotam: - Văleu, câiniele!