Opinii

 • Binefacerea Brexit pentru Europa și SUA
  Binefacerea Brexit pentru Europa și SUA
  13 ian 2021

  Majoritatea europenilor sunt fericiți că Joe Biden va fi următorul președinte al Statelor Unite. Dacă își dau sau nu seama că politicile economice ale lui Biden vor avea o legătură cu euro și Europa este o altă problemă. Noua administrație americană va dori ca euro să rămână puternic față de dolar pentru a menține economia SUA viguroasă.

 • Reinventarea omului „universalis” sau cum se adaptează rolul avocaților contextului Covid
  Reinventarea omului „universalis” sau cum se adaptează rolul avocaților contextului Covid
  11 ian 2021

  Ne place să credem că suntem pregătiți pentru recesiuni, în primul rând pentru ca lecțiile valoroase învățate în urma crizei financiare ce a debutat cu falimentul Lehman Brothers în 2008 ne sunt încă proaspete în minte. Cu toate acestea, nimic nu ne-a pregătit cu adevărat pentru șocul pandemiei COVID-19.

 • ANAF se străduiește să dubleze numerarul în afara sistemului bancar comparativ cu procentajul din zona euro
  ANAF se străduiește să dubleze numerarul în afara sistemului bancar comparativ cu procentajul din zona euro
  11 ian 2021

  Am remarcat că anul acesta, Revelionul Ospătarilor a avut loc în același timp cu cel al tuturor românilor. Astfel, șomerii sunt mulțumiți că au intrat și ei în rândul lumii! Acesta este un bun exemplu că atunci când diviziunea muncii decade, șomajul se accentuează.

 • "Marea Resetare" vrea să transforme economia într-o ficțiune monetară
  "Marea Resetare" vrea să transforme economia într-o ficțiune monetară
  8 ian 2021

  Expresia "Marea Resetare" a intrat de ceva vreme în limbajul comun și toată lumea pare să știe ce înseamnă, deși nu toți cad de acord asupra semnificației ei. Unii consideră că – spre bine sau spre rău – ea e un tăvălug natural inevitabil care va schimba din temelii organizarea socială a lumii. Alții, dimpotrivă, sunt de părere că e ceva cu totul "nenatural".

 • Este rândul Europei să-l respingă pe Trump
  Este rândul Europei să-l respingă pe Trump
  6 ian 2021

  În ciuda tuturor plânsetelor și tânguirilor sale, președinția lui Donald Trump se va încheia pe 20 ianuarie 2021. El va fi istorie; dar, din păcate, moștenirea sa politică va dura. Cu aproape 75 de milioane de americani care l-au votat (și 82 de milioane pentru Joe Biden), Trump a mobilizat un nivel extraordinar și neașteptat de sprijin în rândul unei baze care va continua să orienteze Partidul Republican spre brandul său de izolaționism naționalist.

 • Poetu’
  Poetu’
  29 dec 2020

  Fragment din romanul Xanax, scris de regretatul nostru coleg Liviu Iancu. Poetu’, cum îi spuneau prietenii lui Liviu, la fel ca unui personaj din romanul său, pe care l-a cunoscut din copilărie, ne-a părăsit ieri. Dumnezeu să-l odihnească-n pace! “Poate că sensul vieții nu e nimic mai mult decât să te bucuri până la ultima suflare de tot ce ți-a dat Dumnezeu, chiar dacă uneori e al dracului de puțin” (Liviu Iancu)

 • Cine mă pupă, uite… ciucalată… în România Educată!
  Cine mă pupă, uite… ciucalată… în România Educată!
  23 dec 2020

  Ca să nu mai rămâie repetent sistemul de învățământ și anul acesta, mam’mare Iohannis, mamițica PNL, tanti Mița USR+ și cumătra UDMR au promis puișorului să-l ducă la București, în Guvern, și să-l facă ministru al educației, de 23 decembrie.

 • Pentru iarnă cămara se umple cu murături, nu cu bani
  Pentru iarnă cămara se umple cu murături, nu cu bani
  10 dec 2020

  Am avut un vis, nu unul atât de detaliat ca la proorocii biblici, dar suficient de exact ca să-mi reamintească de Wage-led Growth și să fiu întrebat: Oare cresc prețurile sau, de fapt, se înmulțesc banii ce corespund bunurilor când se majorează salariile în administrația locală?

 • 15, 22 și noi
  15, 22 și noi
  9 dec 2020

  A fost si 1 Decembrie. Suntem între 15 noiembrie și 22 decembrie. Aceasta nu este o știre, nu-i așa ? Cum să ieși în media cu o asemenea banalitate? Găina nu a făcut un pui viu, iar Marea Conspirație Pandemică nu s-a dat de gol încă. Media suferă că nu se întâmplă momentan niciun scandal mare și cum și campania electorală e tot online, lumea s-a cam săturat de atâta gălăgie. În plus, latinii combat, nu dezbat, așa că, într-o lume digitală, nu ai foarte mult de ales. Mergem de la o extremă la alta. Pasivi-agresivi. Unu sau zero.