Opinii

 • Taxarea inversă generalizată: Obiectiv, România are șanse reduse să aplice mecanismul
  Taxarea inversă generalizată: Obiectiv, România are șanse reduse să aplice mecanismul
  15 oct 2018

  România are șanse reduse să primească aprobare de la instituțiile UE să perceapă TVA prin taxare inversă generalizată, mecanism recent adoptat de Consiliul pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN).

 • Tehnologia, momeala și noi
  Tehnologia, momeala și noi
  15 oct 2018

  Fiecare cuvânt sau emoji pe care-l introduci la tastatura smartphone-ului tău contează. Prin fiecare fotografie făcută, fiecare share, fiecare checkin, email, întâlnire trecută în calendar, însemnare, căutare pe internet, prin fiecare mesaj scris ori comandă vocală contribui benevol și neajutorat la crearea și vânzarea unui produs. Pentru că ai mușcat momeala.

 • Vine referendumul împotriva marxismului cultural
  Vine referendumul împotriva marxismului cultural
  4 oct 2018

  O ideologie străină, fără nimic în comun cu realitatea românească, sau chiar mergând în răspăr cu prioritățile societății, dar care a fost promovată intens cu finanțări generoase este pe cale să fie respinsă de o majoritate tăcută, care a admis până acum o propagandă la care nu a rezonat nicicând.

 • ABN AMRO
  ABN AMRO
  20 sep 2018

  La un deceniu de la “decesul” Lehman Brothers lumea financiară s-a repezit să comemoreze fostul acționar al Fed fără să amintească nimic de exemplele de succes. De cei care au anticipat criza și au reușit să se ferească de ea. Asta pentru că înainte de falimentul Lehman - din septembrie 2008 - marea bancă olandeză ABN AMRO devenea subiectul celei mai mari achiziții din istorie.

 • Bonurile de valoare: Noua lege riscă să creeze confuzie
  Bonurile de valoare: Noua lege riscă să creeze confuzie
  14 sep 2018

  Toate tipurile de bonuri valorice acordate de angajatori salariaților - tichetele de masă, cadou, de creșă, culturale și voucherele de vacanță - au fost recent incluse într-o singură lege care conține inclusiv prevederi referitoare la tratamentul fiscal. Din păcate, actul normativ cuprinde două articole contradictorii referitoare la impozitarea bonurilor de valoare care riscă să genereze confuzie printre angajatori, așa cum voi explica în continuare.

 • Investigațiile Consiliului Concurenței sunt ca o expediție de rafting
  Investigațiile Consiliului Concurenței sunt ca o expediție de rafting
  10 sep 2018

  Cazurile investigate de Consiliul Concurenței sunt de obicei importante, cu valuri de documente solicitate și aspecte legale dificile, colțuroase. În plus, de cele mai multe ori, sunt necesare rapoarte și explicații economice pentru a construi o apărare solidă. În final, sancțiunile pot face parte și ele din acest tablou. Mărimea acestora depinde însă uneori de cât de pregătită este compania investigată pentru a face față „expediției‟, dar și de strategia adoptată din fazele incipiente ale investigațiilor.

 • "Protocol SRI-ANAF? Anulați toate deciziile de impunere și dați banii înapoi!"
  "Protocol SRI-ANAF? Anulați toate deciziile de impunere și dați banii înapoi!"
  5 sep 2018

  E greu spre imposibil să reziști, ca instituție, tentației de a beneficia de mijloacele speciale aflate la dispoziția SRI, de privilegiile sale conferite de lege, de posibilitatea sa de a "scurta căile" procedurale în mod perfect legal – to cut corners, conform expresiei din engleză – iar colaborarea să-ți permită să raportezi rezultate spectaculoase și depășiri de plan. E drept, după aceea e cam ipocrit să te plângi că șefi SRI intră la tine în instituție când au chef, se așază cu picioarele pe biroul tău și îți dau indicații.

 • Ce facem cu turismul, domnule Dragnea? Episodul 2
  Ce facem cu turismul, domnule Dragnea? Episodul 2
  3 sep 2018

  Am văzut zilele trecute la televizor un reportaj extrem de bun. Era o analiză comparativă între aeroportul din Constanta și cel din Burgas. Pe aeroportul din Burgas operează 80 de companii aeriene și foarte mulți dintre turoperatorii mari din lume, TUI fiind "cap de listă"!