Opinii

 • Sunt liberal, deci IT-ist!
  Sunt liberal, deci IT-ist!
  3 iun 2019

  Până zilele trecute, se putea spune că liberalii din România erau sublimi, dar lipseau cu desăvârșire. Sau că, cel mult, încăpeau într-un microbuz. Declarația liderului PNL, Ludovic Orban, referitoare la eliminarea scutirii la impozitare a angajaților din IT a renăscut parcă spiritul liberal, cel puțin pe rețelele de socializare. Unii l-au acuzat pe liderul PNL de iliberalism, de socialism chiar, alții l-au apărat, prezentându-l drept ultim apărător al cotei unice.

 • Go back to business (I)
  Go back to business (I)
  3 iun 2019

  “Final Four-ul” alegerilor din România și-a consumat prima etapă, cu rezultate încurajatoare, la prima vedere pentru mediul de afaceri. Agitația politică continuă însă, în detrimentul revenirii în prim-plan a subiectelor economice de actualitate.

 • Popper vs Kuhn - cum evităm capcana iluziilor?
  Popper vs Kuhn - cum evităm capcana iluziilor?
  28 mai 2019

  Mă alătur corului de ignoranți în ale fizicii care au mai citit pe ici, pe colo, din lucrările mai accesibile ale lui Stephen Hawking (și care tocmai de aceea au devenit best-seller-uri) și s-au lăsat vrăjiți de fascinația și chiar obsesia mass media pentru personalitatea sa.

 • Voi le-ați dat votul, ei v-au luat totul
  Voi le-ați dat votul, ei v-au luat totul
  24 mai 2019

  "Să-ți spun o întâmplare adevărată cu polițai din județul ăla unde acum văd că cer parole la oameni ca să intre în oraș", mi-a zis prietenul meu care lucrează la SMURD.

 • Dreptul la muncă, de vânzare pe piața neagră
  Dreptul la muncă, de vânzare pe piața neagră
  16 mai 2019

  “Vând licență taxi București valabilă până în 2020 cu posibilitate de prelungire. Licența este fără mașină, dar vă pot oferi aparat de taxat microsif. Este SRL, deci transcrierea e foarte ușor de făcut. Se poate ieși la munca de a doua zi. Prețul este negociabil 10.000 euro”

 • Legătura dintre referendum și business
  Legătura dintre referendum și business
  15 mai 2019

  De mulți ani de zile, mediul de afaceri din România se tot roagă de guvernanți (indiferent de ce culoare politică ar fi aceștia) să nu mai schimbe regulile jocului peste noapte. De mult timp încoace, nimeni nu se mai plânge de fiscalitate ridicată (chiar dacă, în opinia mea, munca este în continuare supra-taxată) și nimeni nu se mai plânge de posibile ajustări și schimbări. "DOAR SĂ ȘTIM DIN TIMP“ spun pe aceeași voce, din ce în ce mai sonoră, antreprenorii români.

 • “Eu, maică, cu cine votez?”
  “Eu, maică, cu cine votez?”
  9 mai 2019

  În urmă cu mai bine de 6 ani, o pensionară din Vaslui, care s-a recomandat Carmen Gheorghe, de 72 de ani, mamă a 4 copii și bunică, m-a contactat pentru a-mi pune mai multe întrebări privind evoluția unor indicatori.

 • Quo Vadis învățământul românesc?
  Quo Vadis învățământul românesc?
  8 mai 2019

  Lumea este într-o profundă și rapidă schimbare, datorită celei de a patra revoluții industriale și a revoluției IoT. Țările, companiile,comunitățile locale, trebuie să se adapteze rapid la aceaste schimbări fundamentale, creând un mediu care să favorizeze învățarea continuă, dezvoltarea personală și îmbunătățirea abilităților de leadership, pe tot parcursul vieții.