Opinii

 • În fața pandemiei, toți suntem proști!
  În fața pandemiei, toți suntem proști!
  10 aug 2020

  “Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. Ori ești precaut, ori ești prost”, este poate cea mai importantă declarație a actualului președinte făcută în timpul mandatelor sale. Cum însă viața e complexă și prezintă multe aspecte, în care nu poți fi mereu în alertă, putem spune, cu toată precauția necesară, că fiecare dintre noi, inclusiv președintele, așa cum s-a demonstrat, ne pierdem capul și dăm dovadă de prostie.

 • 25 octombrie 2020 - ,,Ziua Judecății’’!
  25 octombrie 2020 - ,,Ziua Judecății’’!
  24 iul 2020

  Nu mai este mult până la împlinirea termenului de scadență a obligațiilor fiscale născute în perioada epidemiei Covid 19, dată de la care se vor calcula majorări de întârziere pentru debitele neachitate, iar inspectorii din cadrul ANAF vor avea liber la acțiunile de executare silită pe care intenționează să le întreprindă în vederea recuperării arieratelor bugetare.

 • Investițiile - cele mai puternice droguri consumate de politicieni!
  Investițiile - cele mai puternice droguri consumate de politicieni!
  23 iul 2020

  “Cuvintele sunt cele mai puternice droguri consumate de omenire. Nu numai că acestea infectează, infatuează, anesteziază și paralizează, însă se insinuează și colorează cele mai reduse celule ale creierul”, remarca Kipling în urmă cu un secol. Există însă unele cuvinte mai periculoase decât altele, cele care infectează, infatuează, anesteziază și paralizează creierele politicienilor. Ele au propria lor viață și se redefinesc după cum le poftește inima. Cele mai multe obțin un certificat de calitate superioară, transformându-și caracterul dintr-unul descriptiv într-unul normativ. Termeni precum “fonduri europene” sau “venituri bugetare” nu mai sunt folosiți în corespondență cu anumite sume de bani, ci au căpătat o valoare pozitivă absolută. Maximizarea lor a devenit, dintr-un mijloc pentru atingerea unor obiective (bune sau rele), un scop în sine.

 • Ce ar trebui să facă statul ca să iasă din corzile în care intră singur
  Ce ar trebui să facă statul ca să iasă din corzile în care intră singur
  23 iul 2020

  Sunt puține țări în lume în care statul este văzut de marea majoritate a populației un adevărat partener pentru societate, mai ales în aceste vremuri

 • Statul e tot cel mai prost manager
  Statul e tot cel mai prost manager
  22 iul 2020

  Înțeleg că băncile unde statul e acționar majoritar, precum CEC și Eximbank, e nevoie să susțină economia. Acestea trebuie folosite pe termen scurt pentru a împinge programele în economie. Pe termen mediu și lung există o strategie pentru întreg pachetul de instituții financiar-bancare pe care îl are statul.

 • O problemă, o rezolvare. Mai multe probleme, tot probleme
  O problemă, o rezolvare. Mai multe probleme, tot probleme
  14 iul 2020

  Cu puțin peste 15 miliarde de euro, agricultura României va face cu adevărat performanță, a calculat ministrul Adrian Oros.

 • Gunoaie de teste pentru gunoaie de politici publice. 7 motive pentru care România nu trebuie dată peste cap în baza testelor COVID
  Gunoaie de teste pentru gunoaie de politici publice. 7 motive pentru care România nu trebuie dată peste cap în baza testelor COVID
  10 iul 2020

  Motoarele economiei trebuie returate, iar românii ar trebui încurajați să-și reia viața, în pofida raportărilor despre sute de infectați de noul coronavirus cu care guvernanții ne covârșesc în aceste zile. Pur și simplu nu este acceptabil ca împotriva evidențelor realității trăite, care ne spun că nu avem o epidemie atât de gravă care să justifice, să ținem blocată întreaga Românie.

 • Lupta pentru putere se supune principiului lui Peter?
  Lupta pentru putere se supune principiului lui Peter?
  9 iul 2020

  În cartea lor din 1959, Principiul lui Peter, Laurence J. Peter și Raymond Hull argumentează că orice persoane care avansează în structura unei organizații bazate pe principii ierarhice o poate face până la ceea ce ei au numit "nivelul maxim de incompetență". Teoria s-a vrut inițial a fi o reinterpretare umoristică a faimosului "principiu al plăcerii" din psihanaliză, dezvoltat de Sigmund Freud, însă a ajuns să fie luată extrem de serios în știința managementului.