Opinii

 • Mesaj pentru Claudiu Năsui: În istoria omenirii, 1 an nu contează foarte mult. Pentru o firmă din domeniul nostru, 1 an este diferența dintre a supraviețui sau nu
  Mesaj pentru Claudiu Năsui: În istoria omenirii, 1 an nu contează foarte mult. Pentru o firmă din domeniul nostru, 1 an este diferența dintre a supraviețui sau nu
  23 mar 2021

  Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill, lansează un mesaj către ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în care îi amintește că schema de ajutor promisă de stat, pe baza căreia antreprenorii și-au calibrat planul de afaceri, întârzie și la acest moment, generând o situație critică, și îi solicită sprijinul pentru aplicarea promisiunilor.

 • Generația rușinată
  Generația rușinată
  18 mar 2021

  În sfârșit avem aprobat bugetul pentru anul 2021. Ce ar trebui să ne bucure și ce ar trebui să ne îngrijoreze în legătură cu acesta?

 • Un an de pandemie!
  Un an de pandemie!
  17 mar 2021

  Industria ospitalității nu înseamnă pentru această țară nimic altceva decât sporadice momente de mândrie, scurte vacanțe atunci când nu avem altceva de ales și trebuie să le petrecem acasă și propagandă electorală fără niciun fel de acoperire pentru politicieni aflați în perioade de campanie.

 • De ce este important deceniul digital al Europei
  De ce este important deceniul digital al Europei
  16 mar 2021

  Recent, Comisia Europeană și-a prezentat viziunea cu privire la un „deceniu digital” european. Prin obiective de politică pentru 2030 axate pe cele patru chestiuni esențiale, și anume competențele, infrastructura și capacitățile, serviciile publice și digitalizarea întreprinderilor, Uniunea Europeană își propune să se situeze în avangarda revoluției digitale de astăzi.

 • Autodenunț terorist
  Autodenunț terorist
  13 mar 2021

  Domnule prim-ministru, permiteți să raportez! Orașul colcăie de teroriști! Au reapărut și la Comitetul Central, și la Televiziune, și la Universitate... peste tot, ca pe vremuri, ce să mai!

 • În ce cireși ne suim ca să căpătăm perspectivă asupra economiei
  În ce cireși ne suim ca să căpătăm perspectivă asupra economiei
  3 mar 2021

  Evaluările asupra economiei, cel puțin cele care implică cifre și calcule aritmetice, sunt întotdeauna tentative eșuate parțial din start de a structura și "captura" informații extrem de complexe și aflate în continuă schimbare. PIB-ul, indicele prețurilor de consum, rata șomajului, starea contului curent sau a schimburilor comerciale sunt valabile la modul absolut practic doar în secunda în care au fost calculate și asta dincolo de eventuala incompletitudine a datelor statistice. Economiștii încearcă să reconstituie filmul dinamic al raporturilor de producție și consum dintr-o succesiune de fotografii mișcate, cu multe goluri între ele.

 • Micro Green Deal
  Micro Green Deal
  2 mar 2021

  Recunosc că în starea de urgență am fost un infractor. În loc să respect cu strictețe arestul la domiciliu impus de autorități, spre binele nostru evident, m-am gândit să salvez la rândul meu vieți și, încărcând flagrant restricțiile, mi-am instalat panouri solare

 • 2021 anul Criptomonedelor & Taxarea acestora
  2021 anul Criptomonedelor & Taxarea acestora
  25 feb 2021

  Cred că am putea spune că anul acesta va fi anul în care vom vedea cele mai multe știri despre monede virtuale și tranzacții spectaculoase, dar și pierderi pe măsură.

 • Facilitate fiscală acordată angajaților în legătură cu educația timpurie. Echitabilă sau nu?
  Facilitate fiscală acordată angajaților în legătură cu educația timpurie. Echitabilă sau nu?
  24 feb 2021

  În data de 6 noiembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Legea 239/2020 care aduce modificări Codului Fiscal referitoare la cheltuielile suportate de angajatori în legătură cu educația timpurie.