Opinii

 • La 100 de ani de la „Marele Octombrie” care a distrus Rusia, este rândul Americii să fie sub asaltul extremei stângi internaționaliste
  La 100 de ani de la „Marele Octombrie” care a distrus Rusia, este rândul Americii să fie sub asaltul extremei stângi internaționaliste
  7 nov 2017

  Mai știe cineva că „Marele Octombrie” care a condus la formarea Uniunii Sovietice a fost în noiembrie? Pe calendarul gregorian așa este. Acum exact 100 de ani ruși pauperi și soldați ai marinei la capătul unui război epuizant s-au adunat la Petersburg să #reziste țarului. Aveau în fruntea lor niște tovarăși cu finanțări dubioase din Occident și o agendă pe care istoria de un veac a comunismului a dezvăluit-o drept oribilă.

 • ...un eșec anunțat...
  ...un eșec anunțat...
  1 nov 2017

  Cu mulți ani înainte aduceam în discuție, în mediul profesional și cel administrativ, nevoia organizării unui sistem coerent de învățământ de specialitate și de pregătire profesională, cheia unei evoluții sustenabile a domeniului turismului, o activitate în care factorul uman are rolul esențial.

 • Românii fug în străinătate fiindcă țara lor nu produce capital
  Românii fug în străinătate fiindcă țara lor nu produce capital
  30 oct 2017

  Potrivit datelor statistice ce pot fi văzute pe site-ul Eurostat, deși are o populație dublă, PIB-ul României este mai redus decât cel al Cehiei, Portugaliei, Greciei, până de curând era mic ca acela din Ungaria, și e la jumătate celui din Austria. Iar acest lucru se întâmplă - prinde contur ideea - fiindcă o parte importantă a forței de muncă lucrează în afara țării și contribuie la PIB-urile altora.

 • Clienții captivi ai noului țar al energiei din România
  Clienții captivi ai noului țar al energiei din România
  29 oct 2017

  Majoritatea politicienilor își încep timid carierele, după care intră în relații mai mult sau mai puțin incestuoase cu companii de stat și private, în special mari corporații. Cer, în primă instanță, mici favoruri, pe care le răsplătesc cu discursuri sau cu promovarea unei legislații prietenoase. După care obțin susținerea acestora în numirea lor în poziții cheie în instituții publice, autorități de reglementare, în executiv sau în legislativ.

 • Pentru falimentul Omnia, vinovat este Guvernul
  Pentru falimentul Omnia, vinovat este Guvernul
  29 oct 2017

  Am observat în aceste zile, de după sinuciderea patronului Omnia și iminentul faliment al companiei, sute, poate chiar mii de păreri pe această temă. În mare parte din ele, și mă refer la dezbaterile din mediul de turism, Alin Burcea, adică subsemnatul, este un vinovat sau unul dintre vinovați. Unii au afirmat că fie știam ce urmează să se întâmple cu Omnia și nu am spus nimic, alții că am știut și nu am făcut nimic etc.

 • Ce știa Tom Petty și pretind băncile că nu aveau de unde să știe
  Ce știa Tom Petty și pretind băncile că nu aveau de unde să știe
  23 oct 2017

  Cum?! Bancherii noștri nu știau că în piețele financiare ce crește mai trebuie, din când în când, și să scadă?! Explicațiile date în toți acești ani față de marasmul creditării în franci apar cu totul deplasate. Nimeni nu pare a avea nicio responsabilitate, iar criza a venit din cer. Din tragic, ne proptim în penibil.

 • Taxa de solidaritate – o nouă golănie fiscală, din “solidaritate” doar cu găurile bugetare
  Taxa de solidaritate – o nouă golănie fiscală, din “solidaritate” doar cu găurile bugetare
  19 oct 2017

  Taxele și contribuțiile “eliminate” sau “reduse” de guvernul PSD sunt o minciună. În realitate, nu dispar, nici nu se subțiază, ci reînvie cu cote și mai mari, dar sub păcăleala unei alte titulaturi, imediat ce au fost, teoretic, eliminate. Nu mor, doar se transformă în ceva mult mai împovărător.

 • Mai e capabilă presa economică să genereze dezbateri în societate?
  Mai e capabilă presa economică să genereze dezbateri în societate?
  19 oct 2017

  Principala acuzație de natură deontologică care i se aduce de obicei presei economice este cea de partizanat. Publicațiile de business promovează uneori disimulat, neasumat, fie companii, produse și servicii (reclamă mascată prin advertoriale nemarcate ca atare), fie politici guvernamentale, gen ce bine (sau rău) e să existe pilonul II de pensii administrate privat sau să se majoreze (sau să scadă) taxele. Pe scurt, păcatele presei economice ar fi publicitatea și lobby-ul "sub acoperire", precum și publicarea de editoriale de opinie care se pretind a fi articole pur informative.

 • Sindicalismul de cumetrie
  Sindicalismul de cumetrie
  18 oct 2017

  Sindicalistul care se respectă întâi se privatizează și ajunge subcontractor al fostului angajator, apoi devine politician și, în cele din urmă, reglementator al fostului angajator.

 • Când nu se poate business fără Stat. Despre criză și boom în piața asigurărilor
  8 oct 2017

  Normalitate în asigurări: prime mici, pace între brokeri și asigurători, condiții de asigurare laxe, piață în creșter.Toată lumea zburdă fericită spre profituri și cote de piață…. Oare prime mari, condiții restrictive, piață contractată, încleștări dure între brokeri și asigurători și pierderi masive în piață nu reprezintă tot normalitate? Ei bine, primul caz reprezintă caracteristicile unei piețe ‘soft’ și cel de-al doilea caracterizează o piață ‘hard’. Ambele sunt normale pentru o piață de asigurări.