Opinii

 • Autoritatea Vamală Română, o instituție creată parcă după bunul plac
  Autoritatea Vamală Română, o instituție creată parcă după bunul plac
  16 feb 2022

  Potrivit competențelor stabilite la nivelul Uniunii Europene, principalul obiectiv al autorităților vamale ale statelor membre îl reprezintă apărarea intereselor financiare ale Uniunii, acestea având totodată un rol determinant în facilitarea schimburilor comerciale, combaterea traficului ilicit de mărfuri și securizarea frontierelor externe ale Uniunii. Astfel, în îndeplinirea acestui obiectiv, personalul vamal al statelor membre acționează, în principal, în numele Uniunii Europene și aplică direct reglementările europene.

 • România construiește eficient pentru a fi lider european în eSport, o piață ce va ajunge la peste 3 miliarde de dolari în 2023
  România construiește eficient pentru a fi lider european în eSport, o piață ce va ajunge la peste 3 miliarde de dolari în 2023
  15 feb 2022

  Potrivit Statista, unul dintre cele mai importante portale online care oferă date despre economia digitală globală, sectoarele industriale, piețele de consum, opinia publică, mass-media și tendințele macroeconomice, doi din cinci oameni din întreaga lume sunt gameri. Același portal ne spune că în anul 2023 industria Gaming-ului si a Esport-ului va ajunge la peste 3 miliarde de dolari.

 • Sper ca Strategia Națională pentru Sport să fie coerentă, cu direcții strategice clare și inclusivă
  Sper ca Strategia Națională pentru Sport să fie coerentă, cu direcții strategice clare și inclusivă
  15 feb 2022

  Vorbesc în spațiul public despre necesitatea unei strategii pentru sportul românesc de pe vremea când nu aveam barbă, adică din anul 2016. Au trecut de atunci șapte ani (am pierdut șapte ani mai bine spus) și abia anul acesta o să avem parte de o strategie pentru, sper eu, revitalizarea sportului românesc. Chiar dacă este bună sau nu (nu mă pot pronunța pentru că încă nu am văzut-o), important va fi cum o implementăm și sper să nu ajung grizonat și să spun că avem nevoie de o strategie implementabilă pentru sportul românesc. Sper ca această strategie să fie una coerentă, cu direcții strategice clare și inclusivă. În caz contrar, va fi dificil de implementat.