Opinii

 • Răspunsul, prieteni, e trist și grotesc. Răspunsul e: Beciul Domnesc!
  Răspunsul, prieteni, e trist și grotesc. Răspunsul e: Beciul Domnesc!
  21 ian 2017

  De fiecare dată când intră la bulău un politician, un patron de agenție de turism se ascunde sub pat și plânge. Unde au zburat vremurile minunate de acum câțiva ani când luxul era lux, iar barosanii își luau familia și dădeau ocol lumii pe vapor pentru 40-50.000 de euro?

 • O nouă lege a Parteneriatului Public – Privat sau despre “temelia” legală a viitoarelor autostrăzi
  O nouă lege a Parteneriatului Public – Privat sau despre “temelia” legală a viitoarelor autostrăzi
  19 ian 2017

  Crăciunul lui 2016 ne-a adus Legea 233/2016, un cadru legislativ îmbunătățit care să permită implementarea de proiecte PPP în România. Legea are ca obiect realizarea/reabilitarea/extinderea unui bun public și operarea unui serviciu public.

 • Creșterea salariului minim pe economie, o veste bună pe termen foarte scurt cu probleme majore pe termen lung
  Creșterea salariului minim pe economie, o veste bună pe termen foarte scurt cu probleme majore pe termen lung
  17 ian 2017

  Măsura creșterii an de an a pragului salariului minim nu are numai efecte pozitive dorite, ba din contră, va genera efecte negative serioase în domeniul serviciilor de securitate privată.

 • Apartheidul viciilor
  Apartheidul viciilor
  11 ian 2017

  Statul nu ar trebui să fie arbitrul moralității în societate. Virtutea, indiferent cum este definită, devine goală de conținut atunci când nu mai este rezultatul liberei alegeri și străduințe este impusă prin lege și supravegheată de Poliție. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre oameni nu realizează asta și își doresc guverne care să oblige pe toată lumea să respecte sistemul de valori etice la care ei aderă

 • Plătește un milion de euro, nu îl vei mai vedea vreodată! Asigurarea care te ferește de cel mai mare coșmar al timpurilor noastre
  Plătește un milion de euro, nu îl vei mai vedea vreodată! Asigurarea care te ferește de cel mai mare coșmar al timpurilor noastre
  10 ian 2017

  Cum ați reacționa dacă ați primi un telefon în care vi se spune că un coleg sau un membru al familiei a fost răpit și pentru eliberarea lui ar trebui să plătiți o recompensă?

 • 2016, anul în care ceasul globalizării a stat în loc
  2016, anul în care ceasul globalizării a stat în loc
  30 dec 2016

  Nu numai că globalizarea a intrat într-un impas în acest an, dar deja clepsidra pare a fi așezată invers pentru un transfer al deciziilor la nivel național-stat și o localizare a angrenajelor economice, contrapondere la excesul de financializare din ultimele două decenii și jumătate.

 • De ce iubim cutremurele?
  De ce iubim cutremurele?
  28 dec 2016

  Nu întâmplător, în lipsa altor subiecte (fotbal, eventual politică), bărbații preferă să discute la un pahar de bere despre femei, precum ziaristul în pană de idei despre cutremure. Nu trebuie să cunoști subiectul, e de ajuns să-l vizualizezi și să-i admiri dimensiunile.

 • "Nu-i mai mare ca a mea, dar e a doua după mine"
  "Nu-i mai mare ca a mea, dar e a doua după mine"
  23 dec 2016

  Era urs! Sau cel puțin lup. Mă uitam cu groază cum se mișca în tufiș, la 20 de metri de mine. În spate aveam câmp, în stânga câmp, în dreapta câmp, cât vezi cu ochii. Și în față el, dihania. Am ridicat binoculul cu mâini înghețate de frică și l-am duc la ochi. Îl vădeam mai bine acum, deși era ascuns după copăcei, nemernicul. Ceva mai mic decât un cal, negru murdar spre maroniu și cu blana scămoșată.

 • Să nu confundăm buzunarul propriu cu PIB-ul
  Să nu confundăm buzunarul propriu cu PIB-ul
  13 dec 2016

  Agențiile de știri și ziarele scriu frecvent că românii alocă puțini bani pentru educație și sănătate. Această informație conține însă o anumită doză de eroare. Pentru că, în cea mai mare parte, sănătatea și învățământul sunt publice. Adică, nu românii decid, ci Guvernul hotărăște câți bani se alocă acestor domenii, din banii luați de la români prin taxe și impozite.

 • De ce eram sigur că iese PSD-ul
  De ce eram sigur că iese PSD-ul
  13 dec 2016

  Sunt dintre cei care erau siguri că va câștiga PSD-ul cu scor bun. Sigur, nu mă așteptam chiar la 50%!