Taximetrie, business sau hoție?

Alin Burcea
Alin Burcea
scris 4 ian 2016

Nu sunt un mare client al taximetriștilor, dar sunt câteva situații pe an când apelez la ei. În ultimele două luni am avut, însă, doar experiențe proaste și...ciudate cu taximetriștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe la jumătatea lunii decembrie am fost invitat la petrecerea de sfârșit de an organizată de Blue Air. Fiind seară, am intenționat să iau un taxi, gândindu-mă că poate mai beau ceva. Petrecerea începea la ora 19, așa că am început să sun pe la ora 18:15, deși locuiesc destul de aproape de Loft, locul evenimentului, care este pe Ștefan cel Mare.

Am sunat peste 30 de minute la toate companiile posibile, la Taxi Grand, la Cristaxi, la Taxi Meridian, practic la toate, dar nu am gasit nimic, absolut nimic liber... Într-un final am plecat pe jos din Floreasca și am ajuns în 35 de minute. Mi-m zis: "ce bine o duc oamenii ăștia, au mereu de lucru..."

După această experiență au mai trecut două săptămăni și am avut din nou nevoie de un taxi. Am încercat să găsesc unul în noaptea de Revelion și am început să sun de la ora 20. Evident, nimic, nimic...
Am renunțat, până la urmă, și am plecat cu mașina familiei, pe care am lăsat-o în apropierea restaurantului. Dimineața, în jurul orei 2, am luat un taxi. Cred că era de la Meridian. I-am spus unde merg și mi-a răspuns că mă duce, dacă sunt de acord să-i plătesc 50 de lei. Era frig, ce era să mai comentez... În mod normal, cursa ar fi costat 15 lei!
A doua zi, de fapt tot pe 1 ianuarie, la prânz, am vrut din nou să iau un taxi și să îmi recuperez mașina. Am sunat din nou 20 de minute și ... evident, nicio mașină! Am ieșit în stradă, pe Barbu Văcărescu, iar în 3 minute am prins un taxi. Îi lipsea însă "aparatul". Taximetrul mi-a explicat că i-l luaseră "ca să schimbe TVA-ul". Ca și cum ar fi dat vreunul, vreodată, bon fiscal.
Nu mai spun cum arată șoferul, urât, nespălat, nebărbierit, nedormit...Mașina era la fel de ”nebărbierită" și "nedormită".

Cred că ar trebui să le impună cineva un cod de ținută taximetriștilor români, jumătate dintre ei arată ca niște vagabonzi, de ți-e și frica să te urci în mașină.

Ce pot să cred? Că băieții nu vin la comenzi, că lucrează la negru și se înțeleg cu patronul, cu bani la negru? Altă explicație nu există, având în vedere că 0,3 euro pe kilometru este foarte puțin și cam toată lumea are cam aceleași tarife!
Poate că ar cam trebui verificat ce se-ntâmplă cu baieții ăștia...dacă aude cineva...

viewscnt
Afla mai multe despre
alin burcea
opinie