Amendă de 3,3 milioane de euro pentru Coinbase

Amendă de 3,3 milioane de euro pentru Coinbase
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2023

Banca Centrală din Țările de Jos (DNB) a amendat compania americană Coinbase (una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume) cu 3,3 milioane de euro pentru că nu a obținut înregistrarea corectă în țară, înainte de a-și oferi serviciile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Amenda este similară cu cea primită de rivala Coinbase, firma Binance, în iulie.

SURPRIZĂ Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru

Coinbase a informat că nu este de acord cu decizia anunțată de Banca Centrală din Țările de Jos, care "nu conține critici la adresa serviciilor noastre actuale", și va lua în considerare contestarea deciziei în instanță.

Companiile de criptomonede care operează în Țările de Jos sunt obligate să se înregistreze ca emițători de bani, conform reglementărilor contra spălării banilor, adoptate în 2020.

DNB susține că Coinbase nu a respectat reglementările în perioada noiembrie 2020 și "cel puțin" august 2022, înainte de a se înregistra corespunzător, în 22 septembrie 2022.

"În urma investigațiilor, s-a constat că în acea perioadă au fost efectuate un mare număr de tranzacții neobișnuite", a precizat DNB.

Instituția a ținut cont de faptul că Coinbase este una din cele mai mari companii de criptomonede și "are un număr semnificativ de clienți în Țările de Jos".

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
amenda
coinbase