Bavaria, patria Oktoberfest, se revoltă împotriva legalizării canabisului

Bavaria, patria Oktoberfest, se revoltă împotriva legalizării canabisului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

În pofida legalizării recente a canabisului în Germania, vizitatorii Oktoberfest din Munchen ar putea avea parte de o dezamăgire: autoritățile din Bavaria au anunțat că au interzis țigările cu marijuana pe terasele cafenelelor, în restaurante și la festivaluri, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Guvernul conservator din acest land din sudul Germaniei a spus că dorește "să limiteze consumul de canabis în public", în pofida legalizării acestui drog la nivel federal.

PSD încearcă a treia oară să impună o durată minimă de 7 ani la contractele de arendă CITEȘTE ȘI PSD încearcă a treia oară să impună o durată minimă de 7 ani la contractele de arendă

Clemens Baumgärtner, directorul Oktoberfest, celebrul festival al berii din capitala bavareză, a declarat că dorește să facă din acest eveniment o zonă fără canabis, scrie Agerpres.

"Un festival pentru întreaga familie, precum Oktoberfest, și consumul de canabis nu se potrivesc", a spus el.

De la 1 aprilie, Germania a devenit cea mai mare țară din UE care a legalizat consumul de canabis printr-o reformă care suscită atât așteptări, cât și îngrijorări.

Adulții germani care sunt amatori de canabis pot de acum înainte să dețină 25 de grame de canabis uscat în spații publice, iar cultivarea plantelor de marijuana la domiciliu - până la 50 de grame și până la trei plante per adult - este permisă.

În schimb, consumul de canabis este interzis pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor, creșelor, terenurilor de joacă pentru copii și spațiilor sportive publice. Iar în zonele pietonale, el este interzis între orele locale 07:00 și 20:00.

Însă Germania este un stat federal, iar fiecare land regional dispune de un anumit grad de libertate pentru a decide felul în care aplică noua legislație în domeniu.

"Bavaria consolidează protecția copiilor și a tinerilor", a declarat șeful guvernului bavarez, conservatorul Markus Soder, care s-a opus legalizării canabisului.

viewscnt
Afla mai multe despre
oktoberfest
canabis