Cotidian elvețian: România, printre primele țări care s-ar implica, dacă războiul din Ucraina s-ar extinde

Cotidian elvețian: România, printre primele țări care s-ar implica, dacă războiul din Ucraina s-ar extinde
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

În aprecierea unei importante publicații elvețiene, după Franța, România, și Polonia s-ar implica printre primele în războiul din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cotidianul Neue Zürcher Zeitung a atras atenția asupra pericolului de escaladare a războiului. Autorul materialului a schițat diferite scenarii pentru eventualitatea unei extinderi a conflictului actual și asupra celorlalte țări europene. Această situație s-ar putea crea în cazul în care președintele francez Emmanuel Macron va trimite soldați în Ucraina, afirmă publicația elvețiană.

FOTO Românii de la Prime Batteries și \ CITEȘTE ȘI FOTO Românii de la Prime Batteries și "regele eolienelor" au conectat la rețeaua națională cea mai mare capacitate de stocare a energiei electrice în baterii din România

Prima posibilitate constă în desfășurarea unui contingent în partea nordică a Kievului, situația în care unitățile AFU s-ar muta pe frontul estic și cel sudic. O a doua variantă posibilă ar putea fi ca forțele Parisului să apară în Zaporijia ca rezervă și să încerce împiedicarea pătrunderii forțelor ruse, potrivit Rador Radio România.

Potrivit cotidianului elvețian, la misiune ar mai lua parte Polonia și România, iar Republica Moldova ar putea fi folosită chiar drept bază.

La sfârșitul lunii februarie, președintele Franței, Emmanuel Macron, declara că nu poate fi exclusă ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina. El le-ar fi spus liderilor partidelor franceze că ar fi pregătit să trimită trupe pe front dacă luptele vor ajunge la Odesa sau în preajma Kievului.

Europenii care nu sunt de acord cu acest plan se tem că Vladimir Putin își va respecta promisiunea și va declanșa cel de-al treilea război mondial. Mai ales că președintele rus a atenționat Occidentul în repetate rânduri că în cazul în care va trimite soldați în Ucraina, acest gest ar însemna același lucru, se mai arată în articol.

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
ucraina
razboi