Grecia se îndreaptă spre o nouă criză din cauza neînțelegerilor legate de programul de salvare

Grecia se îndreaptă spre o nouă criză din cauza neînțelegerilor legate de programul de salvare
scris 20 mar 2017

Grecia este pe cale să rateze în această săptămână un nou termen pentru deblocarea fondurilor din programul de salvare, apropiindu-se de repetarea crizei din 2015 care a adus cel mai îndatorat stat din Europa în pragul colapsului economic, transmite Bloomberg.

Miniștrii de Finanțe din zona euro care se reunesc luni la Bruxelles vor reitera că guvernul premierului Alexis Tsipras nu respectă încă termenii care condiționează furnizarea împrumuturilor, scrie News.ro.

Tsipras a promis că evaluarea programului de salvare va fi finalizată până pe 20 martie, dar un oficial european a declarat săptămâna trecută că ajungerea la un acord, chiar și în aprilie, este considerată o posibilitate îndepărtată.

Cele două părți nu s-au înțeles încă în privința reformelor cerute de creditori pe piața energiei, iar guvernul de la Atena se opune apelurilor pentru noi reduceri ale pensiilor.

Discuțiile continuă și în legătură cu reformarea pieței muncii, dar un oficial al Ministerului de Finanțe a afirmat vineri, într-un email adresat reporterilor, că problema nu poate fi rezolvată prin discuții cu tehnocrați.

G20 nu este în măsură să contracareze protecționismul economic CITEȘTE ȘI G20 nu este în măsură să contracareze protecționismul economic

Blocajele și neînțelegerile dintre guvernele elene și reprezentanții instituțiilor creditoare sunt teme familiare în cei șapte ani de crize care au redus economia Greciei cu un sfert.

Incapacitatea de a rezolva blocajul actual până în vară poate însemna că Grecia nu își va putea respecta obligațiile financiare scadente la jumătatea lunii iulie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
criza