Omicron supraviețuiește mai mult timp pe plastic și piele față de variantele anterioare. Testarea nazală, cea mai bună

Perspective   
Omicron supraviețuiește mai mult timp pe plastic și piele față de variantele anterioare. Testarea nazală, cea mai bună

Omicron supraviețuiește mai mult timp pe suprafețe din plastic și pe piele față de variantele anterioare ale coronavirusului, conform testelor de laborator realizate de cercetători japonezi, scrie Reuters.

„Rezistența sa în mediu” ridicată - capacitatea sa de a rămâne infecțioasă - ar fi putut ajuta Omicron să înlocuiască Delta ca variantă dominantă și să se răspândească rapid, au spus specialiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, alături de Ungaria și Bulgaria CITEȘTE ȘI România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, alături de Ungaria și Bulgaria
Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Pe suprafețele din plastic, timpii medii de supraviețuire ai tulpinii originale și ale variantelor Alpha, Beta, Gamma și Delta au fost de 56 de ore, 191,3 ore, 156,6 ore, 59,3 ore și, respectiv, 114 ore, în comparație cu 193,5 ore pentru Omicron, scrie News.ro.

Pe mostrele de piele de la cadavre, timpul mediu de supraviețuire a virusului a fost de 8,6 ore pentru versiunea originală, 19,6 ore pentru Alpha, 19,1 ore pentru Beta, 11,0 ore Gamma, 16,8 ore pentru Delta și 21,1 ore pentru Omicron.

Pe piele, toate variantele au fost complet inactivate de 15 secunde de expunere la dezinfectanți pentru mâini pe bază de alcool. „Prin urmare”, concluzionează cercetătorii, „este foarte recomandat ca în prezent infecția să fie controlată prin (igiena mâinilor) folosirea de dezinfectanți... așa cum a propus Organizația Mondială a Sănătății”.

Testarea nazală, cea mai bună pentru teste rapide antigen

Pentru a depista Covid-19, ar trebui testare nazală conform instrucțiunilor producătorului și nu cea de salivă, arată noul studiu.

S-a constatat că din 115 voluntari cu teste PCR pozitive, testele din salivă au depistat cu aproape 40% mai puține cazuri decât cele nazale. Un studiu separat din Spania, publicat și pe medRxiv, a constatat că tamponarea interiorului obrazului este, de asemenea, mult mai puțin fiabilă decât tamponarea nărilor pentru detectarea virusului infecțios.

Studii recente au sugerat că Omicron este detectabil mai repede în gât decât în ​​nas, ceea ce i-a determinat pe unii experți să sfătuiască oamenii să-și facă teste de salivă, deși Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a susținut că testele ar trebui să fie utilizate conform instrucțiunilor.

Unitățile de îngrijire, pe termen lung afectate mai puțin de Omicron

Cercetătorii din Anglia au comparat ratele de spitalizare la rezidenții din 333 de unități înainte și după ce varianta Omicron a devenit dominantă. Dintre 398 de rezidenți infectați înainte de apariția Omicron, 10,8% au necesitat spitalizare, comparativ cu 4% din 1.241 infectați cu Omicron. Vârsta medie a rezidenților infectați a fost de 85 de ani.

Cercetătorii au observat, de asemenea, mai puține decese din cauza Covid-19 în perioada Omicron, deși au spus că este prea devreme pentru a trage concluzii ferme cu privire la efectul variantei asupra mortalității.

viewscnt
Afla mai multe despre
omicron