Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că a propus reducerea numărului de directori din Regia Națională a Pădurilor Romsilva de la 99 la 17, un proiect legislativ în acest sens aflându-se pe circuitul de avizare interministerială.
Fechet spune că numai în ultimii doi ani Romsilva a cheltuit sute de milioane de lei pentru bonusuri, bonificații sau prime la pensionare de care au beneficiat salariații Regiei.
”Suntem, cred, primul minister care a propus comasarea unor instituții, s-a întâmplat de anul trecut acest lucru. (...) Am anunțat că nu ne oprim aici, avem în vedere comasarea altor instituții, instituțiile de control, spre exemplu ar putea fi rapid comasate. Însă dincolo de aceste comasări – și sunt convins că în fiecare minister există posibilitatea restrângerii numărului de instituții din subordine sau din coordonare – mai cred că putem avea și alte tipuri de măsuri, și aș exemplifica aici reducerea sau eliminarea cu totul, dacă se poate, a risipei de la Regia Națională a Pădurilor Romsilva, acolo unde au fost plătite sute de milioane de lei, plătite doar în ultimii doi ani pe tot felul de bonusuri, bonificații sau prime la pensionare. (...)

Toate acele lucruri s-au oprit, urmează în continuare să reorganizăm societatea, Regia Națională a Pădurilor Romsilva, am pe circuitul de avizare interministerială un astfel de proiect unde am propus, spre exemplu, reducerea numărului de directori de la 99 la 17, eu cred că trebuie să avem astfel de măsuri, chiar dacă sunt dureroase, poate, pentru anumiți angajați”, a declarat Mircea Fechet.
Ministrul Mediului a susținut că, dacă astfel de măsuri vor fi aplicate pe scară largă, se vor diminua problemele legate de deficitul bugetar.
Și ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan, a anunțat că există proiecte care prevăd reducerea la jumătate a agențiilor din subordine.

El a spus că pentru a se ajunge la finalitate, după ce se va face ”evaluarea corectă” a angajaților de la stat, este nevoie de decizie politică, de un pachet legislativ ”de evaluare corectă” și de instrumente legale prin care să se demonstreze ”obiectiv” decizia de concediere, în așa fel încât să nu se ajungă la procese câștigate de către oameni concediați, procese care să prevadă plata salariilor din perioada în care aceștia nu au muncit.
În luna februarie, instituția a fost subiect în presă din cauza bonusurilor acordate foștilor salariați la momentul pensionării.