VIDEO Nebunia culinară care zguduie rețelele sociale din China: pietre prăjite

VIDEO Nebunia culinară care zguduie rețelele sociale din China: pietre prăjite

Foto: The Guardian

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2023

În vremuri economice dificile, un nou ingredient care permite economisirea banilor pentru mâncare câștigă popularitate în rândul utilizatorilor chinezi de internet: pietrele - relatează The Guardian.

Videoclipurile cu bucătari care prepară pietricele prăjite sunt cea mai recentă tendință pe rețelele sociale chinezești. Unele arată bucătari care prăjesc pietricele cu usturoi și ardei iute în piețe de noapte aglomerate, în timp ce altele înfățișează scene bucolice cu săteni care gătesc pietre proaspăt pescuite de pe malul unui râu, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
VIDEO Emmanuel Macron, acuzat de iresponsabilitate și masculinitate toxică după ce a băut o bere în 17 secunde CITEȘTE ȘI VIDEO Emmanuel Macron, acuzat de iresponsabilitate și masculinitate toxică după ce a băut o bere în 17 secunde

Oricum ar fi preparată, mâncarea, cunoscută sub numele de suodiu (suge și aruncă), are mare succes pe net, cel puțin în videoclipurile în care oamenii își păcălesc prietenii necunoscători. În timp ce unii bucătari online insistă că este un fel de mâncare delicioasă, alte videoclipuri îi arată pe clienții neștiutori care scuipă pietrele cu groază.

Un videoclip cu aproape 800.000 de vizualizări arată un bucătar care vinde o porție de suodiu cu 16 yuani (1,74 lire sterline), ceea ce unii spun că este scump având în vedere că ingredientele pot fi refolosite.

Se spune că acest fel de mâncare datează de sute de ani, când barcagiii din provincia Hubei, care nu are ieșire la mare, rămâneau fără animale și legume în timp ce călătoreau de-a lungul fluviului Yangtze, așa că apelau la minerale. Popularitatea sa a dispărut pe măsură ce dezvoltarea economică și navele cu motor au ajuns în Hubei, reducând astfel șansele ca barcagiii să rămână blocați fără provizii.

Acest fel de mâncare este, de asemenea, legat de populația Tujia, o minoritate etnică originară din lanțul muntos Wuling, care se află la granița dintre provinciile Hubei, Hunan și Guizhou. Potrivit unui blog culinar, pietrele de râu au un gust natural de pește, care este potențat atunci când sunt prăjite la foc iute.

Dar, indiferent de atracția lor culinară, mulți oameni nu se lasă convinși. Unele persoane au semnalat riscurile de sufocare,  iar un alt comentator prezice ironic că următoarea tendință alimentară va fi un ingredient mai ușor de înghițit: noroiul.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
pietre prajite
china