OLX desființează sute de locuri de muncă

OLX desființează sute de locuri de muncă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 iun 2023
OLX Group, companie deținută de Prosus, desființează aproximativ 800 de locuri de muncă la nivel global. Măsura a fost luată în contextul în care compania a început să închidă operațiunile diviziei sale din domeniul auto, OLX Autos, pe unele piețe, după ce a căutat potențiali cumpărători și investitori.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania, cu sediul la Amsterdam, care operează în peste 30 de țări din întreaga lume, a început recent să informeze angajații afectați cu privire la disponibilizări. Acestea nu sunt limitate la o anumită piață sau divizie, au declarat pentru TechCrunch persoane familiarizate cu această chestiune.
"La începutul acestui an am luat decizia strategică de a ieși din afacerea OLX Autos și de atunci am căutat potențiali cumpărători sau investitori. Ca urmare a acestui proces, a devenit clar că să căutăm cumpărători în fiecare țară în parte a fost cea mai bună opțiune, având în vedere valoarea semnificativă care există în cadrul piețelor locale. Astfel de piețe includ Chile, America Latină și operațiuni din India, Indonezia sau Turcia", au declarat reprezentanții companiei.
 
Dar OLX Group nu a putut găsi potențiali cumpărători sau investitori pe alte piețe, așa că și-a închis operațiunile din Argentina, Mexic și Columbia. Deși OLX Autos va continua să vândă vehicule pe aceste piețe, compania nu va accepta tranzacții noi, după cum se precizează pe site-ul OLX Argentina. În ceea ce privește celelalte piețe, nu este clar ce se va întâmpla în continuare.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
olx
prosus
olx auto