O analiză Reuters relevă că din cauza tarifelor impuse de Donald Trump modelul de bază iPhone 16, lansat la un preț de 799 de dolari, ar putea ajunge la 1.142 de dolari, iar varianta de top a 16 Pro Max ar putea ajunge la un preț record de 2.300 de dolari, comparativ cu 1.599 de dolari – adică cu 43% mai mult, dacă Apple decide să NU suporte costurile suplimentare, ci să le pună pe seama clienților. Modelul iPhone 16e, prezentat ca o variantă mai accesibilă, lansată în februarie la 599 de dolari, ar putea ajunge la 856 de dolari.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9770 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9772 lei înregistrat joi.
O mică cooperativă formată din 1.200 de crescători de animale, producători de feta în peninsula Peloponez, avea un obiectiv important în acest an: pătrunderea pe piața Statelor Unite. În 2019, Grecia a reușit să obțină o exceptare a brânzei feta de la tarifele impuse de SUA asupra produselor europene. Însă decizia președintelui Donald Trump de a impune un tarif de 10% pentru majoritatea bunurilor importate în SUA pune sub semnul întrebării planurile exportatorilor greci, transmite Reuters.
Grupul maghiar Kesz, Kesz Group, una dintre cele mai importante companii de construcții din Ungaria, prezentă în România prin KÉSZ Construcții din 2021, își extinde prezența pe piața românească printr-o investiție semnificativă în județul Cluj.
Acțiunile creditorilor europeni și-au continuat declinul, pe fondul prăbușirii piețelor bursiere globale, după noile taxe vamale anunțate de președintele Donald Trump, transmite Reuters.
Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe, deținut de proprietarul centrului comercial AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, atrage un împrumut de 120 milioane euro de la BERD pentru extindere inclusiv în România.
O nouă emisiune de titluri de stat Fidelis a început azi și se va încheia de Paște.
Căpițele aurii de fân, în formă de lacrimă, reprezintă un simbol multi-secular al vieții de la țară, din România.
Opt state membre OPEC+ (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații) au convenit în mod neașteptat să continue cu planurile lor de a majora producția cu 411.000 barili pe zi (bpd) în mai, o decizie care a dus la un declin sever al prețurilor petrolului, transmite Reuters.
Giganții industriei auto au arătat o reziliență surprinzătoare după anunțarea noilor tarife comerciale din SUA, datorită faptului că, cel puțin pentru moment, Canada și Mexicul au fost scutite de cele mai dure măsuri impuse prin politica de „tarife reciproce” promovată de președintele Donald Trump, relatează CNBC.