Acord între Bitdefender, cea mai mare companie românească de software, și producătorul de routere Netgear pentru securizarea rețelelor de internet

Acord între Bitdefender, cea mai mare companie românească de software, și producătorul de routere Netgear pentru securizarea rețelelor de internet
scris 10 ian 2018

Bitdefender, cea mai mare companie autohtonă de software, a anunțat semnarea unui parteneriat de licențiere a tehnologiilor cu producătorul american de echipamente pentru rețele Netgear, care va include în produsele sale soluțiile de securitate pentru dispozitive smart, dezvoltate în România, sub denumirea Netgear Armor.

În contextul în care amenințările informatice avansate vizează tot mai frecvent dispozitivele inteligente, parteneriatul va oferi securitate suplimentară utilizatorilor la nivelul routerului WiFi, prevenind atacuri cibernetice și protejând datele sensibile de atacatori. Utilizatorii vor avea la dispoziție o tehnologie avansată capabilă să detecteze dispozitivele conectate la internet (IoT) aflate în raza de acțiune a routerului și să identifice vulnerabilități în timp util. 

„Bitdefender este lider în piața de securitate pentru locuințe inteligente. Împreună, punem la dispoziția utilizatorilor această inovație pentru orice dispozitiv conectat la internet printr-un router Netgear. Beneficiul principal al Netgear Armor este acela că reprezintă o soluție centralizată de securitate care protejează toate dispozitivele de acasă în fața atacurilor cibernetice”, a declarat David J. Henry, vicepreședinte pentru Home Networking în cadrul Netgear.

EXCLUSIV Concentrare fără precedent pe piața RCA: doar două firme asigură peste 80% din mașini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Concentrare fără precedent pe piața RCA: doar două firme asigură peste 80% din mașini

„Integrarea soluțiilor Bitdefender în routerele Netgear va contribui decisiv la prevenirea breșelor catastrofale și a atacurilor informatice venite prin dispozitive inteligente, de la sonerii și termostate, la camere pentru monitorizarea bebelușilor și televizoare smart”, a declarat Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer în cadrul Bitdefender.

Anul trecut, Bitdefender a semnat un parteneriat și cu compania japoneză BBSS pentru distribuția soluției de securitate pentru dispozitive smart Bitdefender BOX. BBSS este o subsidiară a grupului de companii Softbank, a treia cea mai mare companie listată din Japonia, după Toyota și Mitsubishi, cu activități în telecomunicații, comerț online, tehnologie, servicii financiare, marketing și media.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce prefigura tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice. Noua versiune a Bitdefender BOX, produsă la Satu Mare, va fi lansată și în România în cursul anului 2018. Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.

Netgear este o companie globală de rețelistică, cu sediul în San Jose, California, SUA, având birouri în 25 de țări. Produsele Netgear sunt vândute în 30.000 de magazine de pe glob prin intermediul a 25.000 de revânzători și companii de telecomunicații.

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluții revoluționare de protecție împotriva amenințărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări.

Pe 1 decembrie 2017, fondul de investiții Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acționar al Bitdefender, principalul producător român de aplicații software de securitate, cumpărând un pachet minoritar de aproximativ 30%, deținut de fondul de investiții Axxess Capital.

Bitdefender, companie fondată de Măriuca și Florin Talpeș, are 1.300 de angajați în 9 țări, care deservesc clienți din peste 150 de piețe și o rețea de circa 7.000 de parteneri revânzători.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitdefender
netgear
retele internet
securitate