Afaceri în sudul Capitalei: Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali și important producător local de legume-fructe, vinde un nou teren al fostelor Sere Berceni, cu peste 9 milioane euro. În zonă este dezvoltat "mini-orașul" Metalurgiei Park

Afaceri în sudul Capitalei: Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali și important producător local de legume-fructe, vinde un nou teren al fostelor Sere Berceni, cu peste 9 milioane euro. În zonă este dezvoltat "mini-orașul" Metalurgiei Park
scris 26 mar 2018

Compania Berser, controlată de Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali și unul dintre cei mai mari producători locali de legume și fructe, va vinde un nou teren, de aproape 31.000 metri pătrați, în sudul Capitalei, în primăvara anului trecut fiind semnată o tranzacție similară, cu dezvoltatorul imobiliar Viva Residence, pentru construcția de noi imobile din "mini-orașul" Metalurgiei Park. Berser este administratorul fostelor Sere Berceni, pe amplasamentul cărora este dezvoltat acum acest amplu complex rezidențial.

Pentru vânzarea terenului de 30.800 metri pătrați va fi semnată acum o promisiune de vânzare, cu peste 9 milioane de euro.

Berser este controlată de firma Leader International, producător de legume și fructe cumpărat de Horia Culcescu în 1995. Prin această firmă, omul de afaceri, creditat cu o avere de circa 65 milioane euro, a cumpărat în 2000 fostele Sere Berceni din București.

Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție CITEȘTE ȘI Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție

Acum, pe terenul serelor este dezvoltat complexul rezidențial Metalurgiei Park, proiectat să aibă, până în 2020, 15.000 de apartamente pentru 50.000 de locuitori, practic "un mini-oraș" cu școli, grădinițe și magazine construite pe o suprafață totală de 50 de hectare.

Pentru aceste construcții au fost cumpărate terenuri de la fostele Sere Berceni de către mai mulți dezvoltatori imobiliari, fiecare concepând un proiect distinct.

Astfel, dezvoltatorii au cumpărat loturi de teren de mari dimensiuni, unde urmează să dezvolte propriile ansambluri imobiliare, toate integrate în ceea ce va compune, în final, Park-ul Rezidențial Metalurgiei. La finalizare, Metalurgiei Park Residence va fi compus din mai multe proiecte imobiliare și ansambluri rezidențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
metalurgiei park
case
imobiliar