Afaceri în sudul Capitalei: Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali și important producător local de legume-fructe, vinde un nou teren al fostelor Sere Berceni pentru "mini-orașul" Metalurgiei Park

Afaceri în sudul Capitalei: Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali și important producător local de legume-fructe, vinde un nou teren al fostelor Sere Berceni pentru "mini-orașul" Metalurgiei Park
scris 29 mai 2017

Dezvoltatorul imobiliar Viva Residence cumpără de la firma Berser, controlată de Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali și unul dintre cei mai mari producători locali de legume și fructe, un teren de peste 19.000 metri pătrați în sudul Capitalei, pe care va construi noi imobile din "mini-orașul" Metalurgiei Park. Berser este administratorul fostelor Sere Berceni, pe amplasamentul cărora este dezvoltat acum acest amplu complex rezidențial.

Pentru terenul de peste 1,9 hectare, Viva va plăti 2,3 milioane euro.

Viva Residence a decis deja să contracteze de la OPT Bank un împrumut, pe doi ani, de 9,6 milioane lei (2,1 milioane euro), pentru finanțarea/refinanțarea dezvoltării a două imobile în cadrul proiectului rezidențial din sudul Bucureștiului.

Berser este controlată de firma Leader International, producător de legume și fructe cumpărat de Horia Culcescu în 1995. Prin această firmă, omul de afaceri, creditat cu o avere de circa 65 milioane euro, a cumpărat în 2000 fostele Sere Berceni din București.

Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție CITEȘTE ȘI Tranzacțiile cu terenuri au atins anul trecut un nou record, după boom-ul din 2007. Un teren din Băneasa, cea mai mare tranzacție

Acum, pe terenul serelor este dezvoltat complexul rezidențial Metalurgiei Park, proiectat să aibă, până în 2020, 15.000 de apartamente pentru 50.000 de locuitori, practic "un mini-oraș" cu școli, grădinițe și magazine construite pe o suprafață totală de 50 de hectare.

Pentru aceste construcții au fost cumpărate terenuri de la fostele Sere Berceni de către mai mulți dezvoltatori imobiliari, fiecare concepând un proiect distinct.

Astfel, dezvoltatorii au cumpărat loturi de teren de mari dimensiuni, unde urmează să dezvolte propriile ansambluri imobiliare, toate integrate în ceea ce va compune, în final, Park-ul Rezidențial Metalurgiei. La finalizare, Metalurgiei Park Residence va fi compus din mai multe proiecte imobiliare și ansambluri rezidențiale.

Proiectul Viva Residence este pe o suprafață de 40.000 metri pătrați teren și compus din 16 blocuri de locuințe cu 1.500 de garsoniere și apartamente, spații de birouri și comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
metalurgiei park
case
imobiliar