Agenția Națională de Resurse Minerale anunță o creștere record a veniturilor aduse la bugetul de stat

Agenția Națională de Resurse Minerale anunță o creștere record a veniturilor aduse la bugetul de stat
scris 20 sep 2019

Agenția Națională de Resurse Minerale (ANRM) a anunțat vineri o creștere record a veniturilor aduse la bugetul de stat, de 17,6 milioane de lei în acest an, de aproape două ori mai mari față de 9,8 milioane de lei pe întreg anul 2018.

Acestea sunt venituri din tarife plătite de companii pe Legea minelor și Legea petrolului, scrie News.ro.

”Anul trecut, ANRM a contribuit cu venituri la bugetul de stat, din tarife, de 9,8 milioane de lei, față de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creștere de 13%)”, arată un comunicat al ANRM.

VIDEO Huawei prezintă Mate 30 Pro, primul flagship al companiei fără acces la serviciile Google CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei prezintă Mate 30 Pro, primul flagship al companiei fără acces la serviciile Google

Altfel, Agenția Națională pentru Resurse Minerale respinge acuzațiile publicate de unele instituții media cu privire la obținerea de către anumite firme de construcții din regiunea Moldovei a unor licențe pentru exploatarea balastierelor în zona Moldovei.

”Precizăm că firmele la care se face referire în presă, respectiv Mavgo Holding din Piatra Neamț, Aqua Park din Slobozia, județul Neamț, Pro Invest din Piatra Neamț, Astral Trading din Piatra Neamț și Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamț, nu au avut licență pentru exploatarea balastierelor, ci doar permise de exploatare care au fost obținute, inițial, cu mult înainte de venirea lui Gigi Dragomir la conducerea ANRM și au fost prelungite anual, conform normelor legale în vigoare, pentru continuarea activității”, precizează instituția.

ANRM acordă anual peste 1.000 de permise de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră și nisip.

“ANRM acordă, anual, peste 1.000 de permise de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră și nisip, pentru firme din toată țara. Aceste permise se acordă de către ANRM în baza unui dosar solid, depus de firmele care solicită acest lucru. Noi respectăm legea. Alocăm timp pentru acordarea fiecărui permis de exploatare, fără preferințe politice și fără a ține cont de relații personale”, spune Gigi Dragomir, ANRM.

viewscnt
Afla mai multe despre
anrm
buget