60% din teritoriul UE și al Marii Britanii se confruntă cu condiții de secetă

Agribusiness   
60% din teritoriul UE și al Marii Britanii se confruntă cu condiții de secetă

Șaizeci la sută din terenul din Uniunea Europeană și Regatul Unit se află fie sub avertismente de secetă, fie sub alertă, potrivit Observatorului European pentru Secetă, citat de CNN.

Concluziile s-au bazat pe date dintr-o perioadă de 10 zile de la  sfârșitul lunii iulie. Coform raportului, 45% din teritoriu este vizat de „avertizări”, ceea ce înseamnă că există un deficit de umiditate în sol, în timp ce 15% este vizat de nivelul cel mai sever de „alertă”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Dan Muntean, fost director general al Cramelor Halewood, cumpără podgoria La Migdali de la Laurențiu Scheușan, cel care a pus bazele reprezentanței din România a producătorului farmaceutic american Alvogen CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Muntean, fost director general al Cramelor Halewood, cumpără podgoria La Migdali de la Laurențiu Scheușan, cel care a pus bazele reprezentanței din România a producătorului farmaceutic american Alvogen
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Datele au coincis cu un raport publicat luni de agenția UE de monitorizare a climei Copernicus, care spunea că o mare parte a Europei a cunoscut un iulie mai uscat decât media, cu câteva recorduri locale doborâte în vest pentru precipitații scăzute și cu  secetă care a lovit mai multe părți din sud-vestul și sud-estul Europei.

Aceste condiții au facilitat răspândirea și intensificarea incendiilor de vegetație, potrivit raportului, emis în contextul în care anumite părți ale Europei suferă valuri de căldură puternice consecutive, în ceea ce pare a fi una dintre cele mai fierbinți veri de pe continent.

Noile date apar în condițiile în care lumea se confruntă cu o criză alimentară care doar se atenuează, pe măsură ce Rusia ridică blocada impusă exporturilor de cereale din Ucraina. Vremea extremă și problemele lanțului de aprovizionare au înrăutățit criza și este posibil ca aceasta să persiste pentru ceva timp.

Un raport recent al Centrului Comun de Cercetare, serviciul științific al Comisiei Europene, a estimat o scădere cu 8-9% a producției de porumb cereale, floarea soarelui și soia în UE din cauza căldurii și uscăciunii e din timpul verii, cu mult sub media pe cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
seceta
ue