Acțiunile Grup Șerban Holding vin pe bursă

Acțiunile Grup Șerban Holding vin pe bursă
scris 28 feb 2022

După închiderea cu succes a unui plasament privat în valoare de 12,7 milioane de lei la sfârșitul anului trecut, se listează acum pe bursă.

Titlurile Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, ajung astăzi la tranzacționare la cota pieței AeRO a BVB, sub simbolul GSH.

Firma a închis, într-o singură zi, în luna decembrie a anului trecut, un plasament privat în care un total de aproape 6 milioane de acțiuni au fost vândute investitorilor la un preț de 2,12 lei pe acțiune, ceea ce a ridicat valoarea operațiunii de piață la 12,7 milioane lei.

EXCLUSIV FOTO Sancțiunile UE anti-Kremlin, în România. Cum l-a \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Sancțiunile UE anti-Kremlin, în România. Cum l-a "vânat" ANAF pe Internet pe partenerul de judo al lui Vladimir Putin, multimiliardar rus de top Forbes

„Când am pornit motoarele afacerii în anul 1994, dorința mea era să fac agricultură de calitate în România. 27 de ani mai târziu, Grup Șerban Holding este un grup de firme format din peste 400 de angajați. În tot acest timp am investit constant în creșterea și diversificarea activității noastre. Prin închiderea cu succes a plasamentului privat și listarea planificată pe piața AeRO a Bursei de Valori București pentru începutul anului viitor, afacerile din cadrul grupului nostru intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Abia așteptăm să începem călătoria Grup Șerban Holding la bursă”, declara, în anunțul de la închiderea plasamentului privat, Nicolae Șerban, fondator și CEO Grup Șerban Holding.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Grupul și-a început activitatea în Onești. În prezent, afacerile sunt extinse pe mai multe direcții de dezvoltare, precum agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban, distribuție și transport.

„ Avem planuri ambițioase de creștere a dimensiunii Grup Șerban Holding și având alături de noi investitorii BVB suntem optimiști că le vom putea îndeplini. Având la bază aceste principii ne dorim ca în următorii zece ani să realizăm investiții de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafețelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigații, facilităților de producție, precum și a capacităților de depozitare”, spuinea Ovidiu Bucătaru, CFO al Grup Șerban Holding. 

CONFIRMARE Tranzacție surpriză în agricultură - African Industries Group, controlat de familia indiană Gupta, cumpără ferme în Călărași CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție surpriză în agricultură - African Industries Group, controlat de familia indiană Gupta, cumpără ferme în Călărași

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului – investiții în sisteme de irigații, dezvoltarea legumicolă în rotație cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităților de depozitare, dezvoltarea de cantități de depozitare în condiții de temperatură și umiditate controlată pentru legume, extinderea suprafețelor de creștere de păsări și achiziția unei noi linii de panificație și lansarea de noi produse de panificație proprii.

În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estima venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei și un profit net de 24,6 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grup șerban holding
bursa