Agricover împrumută încă 10 milioane de euro de la BERD

Agricover împrumută încă 10 milioane de euro de la BERD
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iun 2020

Grupul Agricover, printre principalii jucători pe piața agricolă din România, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, a contractat un nou împrumut de la Banca Europeană de Dezvoltare și Reconstrucție, în valoare de 10 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fondurile vor fi folosite pentru finanțarea capitalului de lucru a Agricover SA, subsidiara specializată în input-uri pentru agricultură a grupului Agricover.

Este al doilea împrumut acordat de BERD în această lună. Anterior, pe 11 iunie, BERD a anunțat că a aprobat un credit de 5 milioane de euro pentru Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului.

Tranzacție: Grupul danez Givesco preia compania Sam Mills, controlată de \ CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul danez Givesco preia compania Sam Mills, controlată de "regele morăritului" Ioan Arcadie, deținătorul brandurilor Tortilla Chips și Pasta d'oro

Tot în iunie, Agricover a majorat cu 50 milioane de lei, la 200 milioane de lei, un credit contractat de la Eximbank România.

Grupul Agricover are peste 1.000 de angajați și deservește 6.300 de clienți fermieri. Acționarul majoritar al grupului, cu o participație de 99,99% este Agricover Holding, entitate controlată de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani.

În 2017, BERD a investit 32 milioane de lei (7 milioane de euro) în Agricover Holding și a devenit acționar minoritar, cu o participație de 12,7%. Un alt acționar minoritar este ADAMA Agriculture BV, membră a grupului Syngenta, care în octombrie anul trecut a cumpărat un pachet de 10% din acțiunile Agricover SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover
berd
imprumut berd
capital de lucru