Agricover SA se divizează și se înființează Agricover Holding

Agricover SA se divizează și se înființează Agricover Holding
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 12 ian 2016

Unul dintre cei mai mari jucători agribusiness din România, Agricover SA se divizează, iar în urma acestui proces de restructurare va rezulta o societate de tip holding – Agricover SA Holding  - care se va ocupa de „administrarea participațiilor deținute în grup”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Divizarea are ca scop: separarea activităților de bază desfășurate de societatea Agricover SA în legătură cu administrarea de baze și silozuri și a celor specifice administrării de terenuri agricole de activitățile specifice administrării și controlului participațiilor deținute în alte entități ale grupului preum și o mai bună gestionare a activității și a riscurilor la nivel de grup”, potrivit proiectului de divizare parțială.

Acționarii Agricover SA sunt Jabbar Kanani – cu 90,58%, iar restul de 9,42% este deținut de alți acționari.

În urma divizării, Agricover SA nu își va schimba acționariatul, iar societatea nou înființată, Agricover Holding SA, va avea și ea același acționariat (Jabbar Kanani – 90,58%, iar restul acționarilor minoritari – 9,42%). Divizarea este una simetrică, astfel încât cota procentuală în acționariatul Agricover SA nu va fi afectată.

Elcomex Agroindustrial prelungește cu un an împrumutul de 12,5 milioane de lei de la CEC Bank CITEȘTE ȘI Elcomex Agroindustrial prelungește cu un an împrumutul de 12,5 milioane de lei de la CEC Bank

Holdingul va controla Agricover SRL (100% din participații), Cerealcom Buzău (94,5% din participații), Agricover Credit IFN  (87,1% din acțiuni), Agroadvice SRL (50% din acțiuni) și Danube Grain Services (24% din acțiuni), dar va avea și calitatea de fondator al Fundației Europene de Dezvoltarea Agricolă și Rurală (cu 50% din participații).

Ca urmare a divizării, Agricover SA își reduce capitalul social cu 90.000 de lei, și va ajunge 7,5 milioane de lei. Prin urmare, capitalul social al Agricover Holding este de 90.000 de lei.

„Ulterior desprinderii și transferului participațiilor deținute de Agricover SA în celelalte entități din grup în proprietatea Agricover Holding SA, ca urmare a procesului de divizare simetrică, Agricover Holding SA va decide cu privire la strategia specifică de urmat pentru creșterea eficienței în exploatare a entităților în care deține participații. De asemenea, crearea prin divizare a societății nou-înființatate, alături de Agricover SA, va permite un management mult mai eficient și adaptat la nevoile specifice fiecăreia dintre cele două activități, dar și răspunsuri mult mai rapide la reacțiile și mișcările pieței”, se mai arată în proiectul de divizare.

În 2014, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, Agricover SA a avut o cifră de afaceri e 9,3 milioane de lei și pierderi de 4,2 milioane de lei. La nivelul întregului grup, potrivit reprezentanților companiei, în 2014, cifra de afaceri a fost de 1,3 miliarde de lei (aproximativ 285 de milioane de euro), cu 18% mai mare față de anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover sa
agricover holding
jabbar kanani
agricultura