Elcomex Agroindustrial prelungește cu un an împrumutul de 12,5 milioane de lei de la CEC Bank

Elcomex Agroindustrial prelungește cu un an împrumutul de 12,5 milioane de lei de la CEC Bank
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 8 ian 2016

Compania Elcomex Agroindustrial, cu afaceri în producția de lactate obținute din lapte de capră, controlată de Ion și Camelia Grecu, a decis prelungirea cu un an de zile a liniei de credit în valoare de 12,5 milioane de lei, contractată de la CEC Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pentru prelungirea acestei linii de creditare, compania va ipoteca mai multe imobile, dar și bunuri mobile, printre care două autoutilitare N3 marca Volvo.

Compania constănțeană a fost înființată în 2004 și funcționează ca un business integrat, având în portofoliu: 1.600 de hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 de tone de cereale, situat în Constanța, o fabrică de nutrețuri concentrate și o fermă, pe care au inaugurat-o în 2012, cu un efectiv de peste 6.000 de capre din rasa Alpine. Obiectivul familiei Grecu este acela de a crește efectivul fermei, astfel încât în 2017 să ajungă la 12.000 de capre și să devină cea mai mare fermă de capre din lume.

Investiția în businessul integrat în agricultură s-a ridicat, în timp, la aproximativ 30 de milioane de euro. Cunoscut pentru afacerile din domeniul energiei, Ion Grecu a decis în urmă cu câțiva ani să mizeze pe agricultură, dezvoltând un business integrat. De altfel, o parte din suma investită în agricultură a provenit din banii primiți de Elcomex, grup specializat în furnizarea de servicii pentru sectorul energetic, controlat de omul de afaceri, de la Enel Green Power, o divizie în cadrul grupului Enel, pentru care compania românească a dezvoltat un parc eolian de 206 MW în Dobrogea.

Elcomex Agroindustrial a avut, în 2014, afaceri de 26,8 milioane de lei și a înregistrat o pierdere de 19,6 milioane de lei. Compania a avut 208 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
elcomex agroindustrial
ferma de capre
linie de credit
cec bank