Agricover se împrumută din nou de la International Investment Bank

Agricover se împrumută din nou de la International Investment Bank
scris 22 apr 2019

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, intenționează să contracteze, din nou, un împrumut de 10 milioane de euro de la International Investment Bank - IIB (Rusia) pentru finanțarea sau refinanțarea de contracte de împrumut pentru companii agricole din România.

Societatea a mai semnat cu IBB un contract similar în 2015, când a luat un împrumut în valoare de 10 milioane euro. Perioada de rambursare a creditului a fost de șapte ani, cu o perioadă de grație de doi ani.

Producția de cereale din UE a crescut CITEȘTE ȘI Producția de cereale din UE a crescut

"Fondurile vor permite companiei Agricover Credit să asigure fermierilor soluții de creditare accesibile și competitive, atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții necesare dezvoltării afacerilor în agricultură", se arată într-un anunț al companiei.

Profit.ro a anunțat în martie că Agricover Credit împrumută încă 5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Acesta este al doliea împrumut pe care Agricover îl primește de la BERD, primul credit, de 10 milioane de euro, fiind acordat în luna mai a anului 2018.

În toamna anului 2017, BERD a intrat în acționariatul grupului Agricover, cu o participație de 13%.

Guvernul majorează substanțial capitalul companiei prin care vrea să concureze cu hipermarketurile și supermarketurile străine. Investiții promise de 100 milioane euro, obiective ambițioase de intrare pe piață CITEȘTE ȘI Guvernul majorează substanțial capitalul companiei prin care vrea să concureze cu hipermarketurile și supermarketurile străine. Investiții promise de 100 milioane euro, obiective ambițioase de intrare pe piață

Potrivit BERD, noul împrumut va ajuta Agricover să răsoundă nevoilor de finanțare în creștere ale fermierilor români și să își majoreze, totodată, portofoliul și cota de piață.

Totodată, Agricover Credit IFN a încheiat un acord de finanțare în valoare de 40 milioane de lei cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale. Anterior, în prima parte a anului 2017, IFC a împrumut Agricover Credit cu 70 milioane de lei pentru creditarea fermierilor mici și medii în vederea acoperirii nevoilor de capital de lucru și creșterea productivității fermelor. IFC și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2012, în valoare de 12,5 miloane de euro, fiind primul parteneriat al companiei Agricover Credit cu un finanțator extern.

Compania americană WilsonHCG deschide un birou în București și lansează angajări: Am fost impresionați de nivelul ridicat al talentelor din Capitală CITEȘTE ȘI Compania americană WilsonHCG deschide un birou în București și lansează angajări: Am fost impresionați de nivelul ridicat al talentelor din Capitală

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară din România care furnizează produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. 

Grupul Agricover Holding, din care face parte și Agricover Credit IFN,  are peste 1.000 de angajați și servește circa 5.700 de clienți fermieri.

Noul președinte al Băncii Mondiale promite că va îmbunătăți relațiile cu China și va respecta angajamentul organizației de a se lupta împotriva schimbărilor climatice CITEȘTE ȘI Noul președinte al Băncii Mondiale promite că va îmbunătăți relațiile cu China și va respecta angajamentul organizației de a se lupta împotriva schimbărilor climatice

IIB a fost fondată în anul 1970, când ar fi trebuit să fie echivalentul Fondului Monetar Internațional pentru blocul economic răsăritean socialist CAER. Instituția de credit este controlată de Bulgaria, Cehia, Cuba, Federația Rusă, Mongolia, România, Slovacia, Ungaria și Vietnam.

Banca are listate la cota Bursei de Valori București 5 emisiuni de obligațiuni corporative, în valoare totală de 140 milioane euro și peste 1 miliard de lei. IIB are un capital de 1,3 miliarde euro și active de 1,1 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricober
berd
agricover imprumut
finantare agricover
finantare fermieri