Al Dahra Holding, proprietarul Agricost, deschide noi fabrici în România, Bulgaria și Serbia, investiție de peste 100 milioane euro. Devine lider la producția și exportul de furaje în Europa de Est

Al Dahra Holding, proprietarul Agricost, deschide noi fabrici în România, Bulgaria și Serbia, investiție de peste 100 milioane euro. Devine lider la producția și exportul de furaje în Europa de Est
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 oct 2021

Proprietarul Agricost, grupul arab din domeniul agriculturii Al Dahra Holding, a deschis 5 fabrici pentru comprimarea și uscarea plantelor furajere, în România, Bulgaria și Serbia, după o investiție de peste 100 milioane euro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele 5 fabrici includ 12 linii de producție, cu o capacitate totală de 500.000 de tone de trifoi și alte plante furajere pe an.

În vară, Profit.ro a anunțat că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) împrumută pe termen lung Agricost, administratorul exploatației agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, cu până la 20 milioane euro pentru finanțarea de noi facilități de depozitare și alte investiții, în România, dar și în Serbia. Boardul BERD va vota acordarea împrumutului la ședința din 24 noiembrie.

Investiția în noile unități anunțate acum a depășit 500 milioane de dirhami AED (peste 117 milioane de euro) și a propulsat grupul pe primul loc în topul producătorilor și exportatorilor de trifoi și furaje verzi din Europa de Est și Balcani, potrivit lui Khadim Abdulla Aldarei, cofondator și directorul general al holdingului arab.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

În România, Al Dahra a adăugat, recent, circa 11.000 de hectare de trifoi la culturile existente din Insula Mare a Brăilei, a precizat Aldarei. În plus, grupul a construit un port ce leagă fermele din Insula Mare de portul Constanța, precum și noi silozuri, cu o capacitate totală de 60.000 de tone de furaje.

De asemenea, holdingul a deschis prima sa fabrică pentru comprimarea și uscarea nutrețurilor din Serbia, a adăugat Aldarei.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Fondat în 2005 la Abu Dhabi, holdingul Al Dahra este specializat în cultivarea, producția și comercializarea de nutrețuri și de produse alimentare de bază, cum ar fi orezul, făina, fructele și legumele.

Grupul operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la Dunăre, Colorado și Nil, având aproximativ 5.000 de angajați.

Agricost, administratorul exploatației agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, a fost preluat în 2018 de grupul Al Dahra de la Constantin Duluțe, cu peste 250 milioane euro, confirmând informațiile anunțate de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
al dahra holding
agricost
fabrici uscare plante furajere
procesare furaje
investitie
khadim abdulla aldarei