CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu afaceri de 1 miliard dolari, a preluat Agricost, cel mai mare producător agricol local

CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu afaceri de 1 miliard dolari, a preluat Agricost, cel mai mare producător agricol local

Șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Sursa foto: Helene C. Stikkel/Cropped and lightened version of File:Defense.gov News Photo/wikimedia.org

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 iul 2018

Fondul de investiții Al Dahra Holding a preluat Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România, deținut de antreprenorul Constantin Duluțe, într-o tranzacție anunțată de la începutul anului de Profit.ro și estimată la peste 250 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înțelegerea a fost avizată acum de Consiliului Concurenței, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate tranzacției.

În martie, Al Dahra Holding anunța că vrea să se extindă în acest an pe piața agricolă din România și Serbia, cu intenția de a cultiva 30.000 de hectare în România și alte 20.000 de hectare în Serbia. La începutul acestui an, Profit.ro a anunțat că un fond de investiții din Abu Dhabi vrea să cumpere Agricost Brăila.

Recent, Al Dahra a cumpărat o companie producătoare de furaje în Australia.

Pe piață din 1995, Al Dahra are sediul în Emiratele Arabe Unite și este cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari. Numele său a fost indicat pentru prima dată pe piața românească în toamna anului trecut.

Al Dahra este parte a Al Ain Holding, controlat de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, fost vicepremier al Emiratelor Arabe Unite și președinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera. Este cel mai tânăr frate al actualului emir și președinte al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Grupul Al Dahra desfășoară afaceri în peste 20 de țări, deține și exploatează o bază mare de active, incluzând o suprafață de peste 200.000 hectare, 8 fabrici de presare și producție de furaje, 4 unități de măcinare a orezului și 2 instalații de măcinare a făinii.

Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România, are în arendă o suprafață de 57.000 hectare în Insula Mare a Brăilei, pentru care primește subvenții de circa 10 milioane de euro pe an.

În vara anului trecut, compania a reclamat că fermierii din estul Europei sunt discriminați din cauza politicilor UE în materie de organisme modificate genetic (OMG).

EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița

Compania a recoltat, în 2016, 416.000 tone de grâne, cea mai mare recoltă înregistrată la o singură fermă din România.

În 2016, compania a raportat afaceri de aproape 387,3 milioane de lei și un profit net de peste 71 milioane de lei, în creștere de la vânzări de 365,3 milioane de lei, și un câștig de 63,4 milioane de lei obținute în 2015.

Anul trecut, cu peste 830 de angajați, compania a avut afaceri de 359,2 milioane lei și un profit net de 73,3 milioane lei.

Compania și-a propus în acest an să crească producția de cereale la 500.000 tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricost braila
omg
organisme modificate genetic
lucian buzdugan