Americanii de la PHI Group au încheiat un parteneriat un Maxagro din Timiș. Cele două companii vor colabora și pentru un proiect de agricultură organică

Americanii de la PHI Group au încheiat un parteneriat un Maxagro din Timiș. Cele două companii vor colabora și pentru un proiect de agricultură organică
scris 21 apr 2017

Compania americană PHI Group, care se concentrează pe achiziții și investiții în domeniul resurselor naturale și agricultură, a încheiat un parteneriat cu compania românească din domeniul agricol Maxagro. Cele două companii vor să colaboreze pentru dezvoltarea un program de agricultură organică în județul Timiș.

Potrivit unui memorandum de înțelegere semnat de PHI Group și Maxagro, cele două companii iau în calcul următoarele mutări: cumpărarea de căre PHI Group a unei participații importante la Maxagro, recapitalizarea și atargerea de capital pentru Maxagro - care ar urma să cumpere terenuri agricole suplimentare, listarea Maxagro în SUA și/sau pe bursele europene (direct sau indirect), introducerea unor noi produse și tehnologii la Maxagro, lansarea produselor Maxagro pe noi piețe și asistarea Maxagro în posibile fuziuni și achiziții.

“Abia așteptăm să colaborăm cu PHI Group în vederea accesării piețelor de capital internaționale, dar și pentru a beneficia de oportunitățile de achiziții, a crește afacerea noastră și a dezvolta programul de agricultură organică, care credem că va crește mult valoare companiei pe termen lung”, afirmă Ianco Zifceak, fondator și președinte al Maxagro.

Agricultorii, obligați să declare, din 2018, toate terenurile, mijloacele de producție și animalele. Sistemul informatic, făcut de UTI, e gata. Cine înregistrează datele și cine riscă amenzi CITEȘTE ȘI Agricultorii, obligați să declare, din 2018, toate terenurile, mijloacele de producție și animalele. Sistemul informatic, făcut de UTI, e gata. Cine înregistrează datele și cine riscă amenzi

Fondată în 1993, Maxagro cultivă, în prezent, circa 12.000 de hectare în scopuri agricole. Maxagro Farm deține și 10 silozuri pentru stocare cereale cu o capacitate de 2.500 de tone. și o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, intrate în funcțiune pe parcursul anului 2012, prin intermediul programelor FEADR. Compania deține si o fermă zootehnică pentru vaci de lapte, intrată în exploatare în anul 2009. Investițiile efectuate prin intermediul programelor de finanțare FEADR si SAPARD se ridică la aproximativ 4 milioane de euro.

“Suntem foarte impresionați de managementul și operațiunile Maxagro și credem cu tărie că, în urma unei colaborări, vom crea valoare adăugată pentru ambele companii”, spune Henry Fahman, CEO al PHI Group.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Maxagro a avut, în 2015, o cifră de afaceri netă de 15,8 milioane de lei și un profit net de circa 782.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
phi group
maxagro
agricultura
vaci
agricultura organica
americani
parteneriat
timis