Somonul și macroul, peștii preferați ai românilor. Postul Paștelui și postul Crăciunului sunt perioadele cu cele mai mari vânzări

Somonul și macroul, peștii preferați ai românilor. Postul Paștelui și postul Crăciunului sunt perioadele cu cele mai mari vânzări
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2017

Somonul și macroul rămân, în continuare, campionii absoluți în preferințele în materie de pește ale românilor, conform datelor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori și distribuitori de produse din pește și fructe de mare din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de somon și macrou au crescut cu 5% în 2016 față de anul precedent, iar clasamentul soiurilor de pește preferate de români, din punct de vedere al valorii vânzărilor, este completat de merluciu și cod alb. Fructele de mare sunt și ele din ce în ce mai apreciate pe plan autohton. În 2016, somonul și macroul au fost lideri pe piața de pește din punct de vedere valoric: somonul, cu vânzări ce au totalizat aproximativ 210 milioane de lei și macroul, pe care românii au cheltuit circa 157 de milioane de lei. Din punctul de vedere al volumelor, campion este macroul cu 31.500 de tone cumpărate, conform datelor Romfood Trading.

“Mă bucură foarte mult să văd cum piața de pește crește, încet, dar sigur, de la un an la celălalt. În afară de soiurile cumpărate în mod traditional în țara noastră, cum este macroul, au început să își facă loc produse care înainte erau considerate de nișă, soiuri destinate doar consumului ocazional. Din această categorie face parte și somonul care, la fel ca fructele de mare, a ajuns să facă parte în mod regulat din meniurile din ce în ce mai multor români. Odată cu scăderea TVA-ului, asistăm la o creștere a calității produselor cumpărate, care primează mai des decât înainte, în fața cantității. Românii sunt mult mai atenți la ceea ce cumpără, la proveniență, citesc cu atenție etichetele, aleg preparate care sunt gata curățate și ambalate după tehnologii moderne, care le păstrează prospețimea și nutrienții”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General al Romfood Trading.

Mai este loc de restaurante pentru corporatiști. Peste 72% dintre cei care lucrează în birouri își iau mâncare de acasă CITEȘTE ȘI Mai este loc de restaurante pentru corporatiști. Peste 72% dintre cei care lucrează în birouri își iau mâncare de acasă

Vânzări cu circa 30% mai mari în perioada postului

Vânzări cu circa 30% mai mari în perioada postului. Postul Paștelui și postul Crăciunului sunt perioadele cu cele mai mari vânzări de pește de-a lungul întregului an. Potrivit estimărilor Romfood Trading, consumul de pește a înregistrat o creștere de 30 %, atât în perioada martie – aprilie, cât și în noiembrie - decembrie 2016, adică în timpul postului.

Pe durata posturilor, în 2016, cele mai cumpărate soiuri de pește au fost în continuare somonul, macroul, merluciul și codul, provenite din captură și acvacultură din afara țării, congelate sau proaspete, cât și soiuri din producția autohtonă cum sunt: crapul, păstrăvul, sângerul, carasul sau novacul.

Romfood Trading este unul dintre principalii importatori și distribuitori de produse din pește și fructe de mare din România. Comercializarea produselor se face prin brandul Alfredo Seafood, brand creat de Mihai Cristian Dărmănescu și Daniel Florin Nistor și lansat în anul 2013. Datorită experienței și relațiilor internaționale cu marii producători de pește din lume, dar și al celor trei linii de procesare și ambalare automatizate și de înaltă productivitate din cele două fabrici din Constanța și București, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atât în cele mai importate lanțuri de hypermarketuri și supermaketuri din țară, cât și în peste 300 de magazine de comerț tradițional.

viewscnt
Afla mai multe despre
somon
macrou
fructe de mare
romfood trading