Apicultorii vor primi un ajutor de peste 53 milioane lei, ca urmare a sezonului nefavorabil din acest an

Apicultorii vor primi un ajutor de peste 53 milioane lei, ca urmare a sezonului nefavorabil din acest an
scris 17 nov 2021

Apicultorii vor beneficia de un ajutor de minimis în sumă de 23,7 lei pentru o familie de albine, ajutor care va acoperi un număr de 2.246.866 familii de albine, conform unei hotărâri de Guvern aprobate miercuri.

Scopul acestui ajutor este susținerea activității în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren agricol a anului. Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom, cel mai mare trader român de cereale, cumpără teren de la directorul APIA Dolj. Topul celor mai scumpe parcele vândute CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren agricol a anului. Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom, cel mai mare trader român de cereale, cumpără teren de la directorul APIA Dolj. Topul celor mai scumpe parcele vândute

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentând 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2021, respectiv 4,9475 lei pentru un euro.

Sursa de finanțare este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

România - cea mai mare scădere a producției agricole din UE. Declin de 10 ori mai mare decât cel raportat la nivelul Uniunii CITEȘTE ȘI România - cea mai mare scădere a producției agricole din UE. Declin de 10 ori mai mare decât cel raportat la nivelul Uniunii

Perioada de depunere a cererilor și documentelor însoțitoare este cuprinsă între a doua zi lucrătoare după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri și 26 noiembrie 2021. Schema se derulează prin centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, iar termenul de plată este 31 decembrie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
apicultor
schema
ajutor
minimis
despagubiri
guvern