Australia, afectată de secetă, a înregistrat cea mai aridă primăvară din ultimii 120 de ani

Australia, afectată de secetă, a înregistrat cea mai aridă primăvară din ultimii 120 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2019

Australia a înregistrat cea mai aridă primăvară din ultimii 120 de ani, a anunțat luni Biroul de Meteorologie (BoM), citat de agenția Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Odată cu încheierea sezonului de primăvară australă, BoM a anunțat că cea mai mare parte a teritoriului Australiei a beneficiat de o cantitate de precipitații mult sub valorile medii. Mai multe stații meteorologice, situate în zone diferite ale țării, au raportat cea mai aridă primăvară din istoria înregistrărilor, scrie Agerpres.

De asemenea, primăvara 2019 a fost a cincea cea mai fierbinte din istoria înregistrărilor meteorologive, cu un record de temperatură maximă de 47,1 grade Celsius, consemnat la mijlocul lunii noiembrie în Australia de Vest.

Cofondatorul Netflix prezintă lista sfaturilor primite de la tată CITEȘTE ȘI Cofondatorul Netflix prezintă lista sfaturilor primite de la tată

''Precipitațiile de primăvară au fost cu mult sub medie, în cea mai mare parte a Australiei, iar în ansamblu a fost cea mai aridă primăvară din Australia din istorie'', se arată în raport.

Vremea cu temperaturi-record și cantități reduse de precipitații a afectat numeroase comunități agricole, în unele cazuri sursele de apă ajungând aproape la zero și determinând reglementări stricte privind utilizarea apei.

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
seceta