Avertisment: Războiul din Ucraina ar putea genera o criză alimentară „la scară globală”

Avertisment: Războiul din Ucraina ar putea genera o criză alimentară „la scară globală”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2022

Războiul decclanșat de Rusia în Ucraina, doi dintre cei mai mari producători de culturi din lume, ar putea duce la o criză alimentară „la scară globală”, a declarat ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a făcut aceste declarații la Bruxelles, înaintea unei reuniuni a miniștrilor Agriculturii din statele UE, care ar urma să discute despre situația alimentară și cu omologul lor ucrainean, într-un apel video, scrie Hotnews.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Programul Alimentar Mondial (PAM) a atras atenția vineri asupra iminenței unei crize alimentare în regiunile afectate de război în Ucraina și asupra riscurilor de foamete în state sărace agravate de întreruperea producției și exporturilor unor mărfuri precum cerealele.

PAM arată că există informații despre „grave penurii” de alimente și apă la Kiev și Harkov, precizând că „duce o cursă contracronometru pentru a pre-poziționa alimente în zonele unde se așteaptă la o izbucnire a luptelor".

Rusia și Ucraina asigură 29% din exporturile mondiale de grâu. Perturbări grave ale producției și exporturilor riscă să antreneze o creștere a prețurilor la mărfurile alimentare, aflate deja la un nivel record, avertizează Programul Alimentar Mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
criza
ucraina