AFF solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT

AFF solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2022

Asociația Forța Fermierilor (AFF) solicită public conducerilor tuturor partidelor parlamentare un acord politic pentru modificarea de urgență a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002, privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, astfel încât ministrul agriculturii să fie inclus în CSAT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT. Asociația Forța Fermierilor adresează rugămintea publică Președintelui României, Klaus Iohannis, de a sprijini acest demers”, au transmis, duminică, într-un comunicat de presă, reprezentanții Asociației Forța Fermierilor, potrivit News.ro

În acest moment, conform legii, din CSAT fac parte: Președintele României, Primul-ministru al Guvernului României, precum și ministrul apărării naționale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiției, ministrul industriei și resurselor, ministrul finanțelor publice, directorul Serviciului Român de Informații, directorul Serviciului de Informații Externe, șeful Statului Major General și consilierul prezidențial pentru securitate națională.

”Asigurarea securității alimentare a României sunt convins că este un obiectiv prioritar al întregii clasei politice. Țara noastră poate juca un rol extrem de important în construcția europeană privind asigurarea unei producții agroalimentare care să atenueze efectele crizei de creșteri de costuri și de prețuri pentru mâncare, fenomen cu care Uniunea Europeană se va confrunta pe termen nelimitat de acum înainte. Nu putem discuta de o securitate alimentară eficientă pentru fiecare cetățean român fără a avea producători agroalimentari stabili financiari, care să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții, fără a trăi în permanență cu gândul că mâine vor trebuie să pună lacăt pe poarta fermei. Apărarea Țării înseamnă și Apărarea Fermierilor. În aceste momente, când se joacă soarta sectorului agroalimentar românesc pentru următoarele decenii, considerăm că prezența ministrului Agriculturii în CSAT este necesară. Indiferent de numele acestuia și de partidul din care face parte sau care îl susține. Am aprecia foarte mult implicarea domnului Președinte Iohannis în această inițiativă. Sunt convins că liderii politici ai partidelor parlamentare vor ajunge la o înțelegere rapid pentru această modificare legislativă. Ar fi o dovadă arătată fermierilor că succesul agriculturii naționale este o prioritate reală pentru clasa politică românească și nu doar o lozincă electorală”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

Asociația Forța Fermierilor este o organizație profesională legal constituită și care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune.

AFF se luptă pentru drepturile și interesele legitime a 20.000 de membri înscriși direct sau care fac parte din organizații afiliate la Asociația Forța Fermierilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
csat
agricultura
securitatea alimentara