Bayer contestă despăgubiri de 265 de milioane de dolari impuse de un juriu american, legate de erbicidul dicamba

Bayer contestă despăgubiri de 265 de milioane de dolari impuse de un juriu american, legate de erbicidul dicamba
scris 17 feb 2020

Grupul german Bayer va contesta despăgubiri de 265 de milioane de dolari impuse de un juriu american împotriva sa și a grupului BASF, în favoarea unui fermier din Missouri care a afirmat că un erbicid numit dicamba i-a distrus livezile de piersici, transmite Reuters.

Despăgubirea, prima dintr-o serie de peste 140 de procese legate de dicama care urmează să fie judecate, este separată de un litigiu pe care Bayer încearcă să îl închidă legat de erbicidul Roundup fabricat de Monsanto, compania americană pe care a preluat-o în 2018 pentru 63 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

EXCLUSIV Conducerea grupului bancar francez Crédit Agricole și-a anunțat angajații de vânzarea operațiunilor din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Conducerea grupului bancar francez Crédit Agricole și-a anunțat angajații de vânzarea operațiunilor din România

Monsanto a fabricat atât Roundup cât și dicamba, iar Bayer este dată în judecată pentru ambele produse.

În cazul dicamba, un juriu a decis plata unor compensații de 15 milioane de dolari fermierului Bill Bader și alte daune punitive de 250 de milioane de dolari care trebuie plătite de Bayer și BASF.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bayer
dicamba