Ministerul Agriculturii: Programul de susținere a fermierilor care cultivă roșii continuă și în 2020

Ministerul Agriculturii: Programul de susținere a fermierilor care cultivă roșii continuă și în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că programul ”Tomata” - „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, continuă și în anul 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Termenul limită de înscriere în program este 15 aprilie, iar termenul limită de valorificare a producției este 15 iunie, inclusiv, scrie News.ro.

”În plus, pentru a avea siguranța că tomatele ce vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să dețină un registru de evidență a tratamentelor de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare. Reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură Județene efectuează verificări la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției”, se arată în comunicat.

SUA aduc noi acuzații împotriva Huawei. Gigantul asiatic, acuzat de extorsiune, furt și încălcarea sancțiunilor în Iran și Coreea de Nord CITEȘTE ȘI SUA aduc noi acuzații împotriva Huawei. Gigantul asiatic, acuzat de extorsiune, furt și încălcarea sancțiunilor în Iran și Coreea de Nord

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

”Ca element de noutate, în anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor și instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecția plantelor se va realiza  de către reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură județene și respectiv, de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare, la Primăria localității respective. Măsura va fi luată în special pentru cele câteva județe unde sunt foarte mulți beneficiari și pentru a venii în sprijinul fermierilor”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
fermieri
rosii