Bayer nu poate scăpa de procesele privind folosirea Round'Up

Bayer nu poate scăpa de procesele privind folosirea Round'Up
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2021

Un judecător american a refuzat să aprobe un acord care să-i permită lui Bayer să aloce până la 2 miliarde de dolari pentru a îndepărta procesele viitoare legate de un erbicid cancerigen suspectat, spunând că este „în mod clar nerezonabil” pentru unii reclamanți, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la preluarea agrochimistului american Monsanto în iunie 2018, grupul german s-a confruntat cu o rundă de proceduri împotriva Round'Up în Statele Unite, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari

În iunie anul trecut, el a ajuns la un acord în valoare de peste 10 miliarde de dolari pentru a pune capăt a aproximativ 125.000 de plângeri în această problemă.

Dar acordul a fost parțial respins de justiție, rezervat în ceea ce privește procesele viitoare.

În februarie, Bayer și avocații au convenit că multinaționala va finanța cu „până la 2 miliarde de dolari” în acest scop.

Acest text este benefic pentru Bayer, deoarece își limitează viitoarele riscuri juridice, a considerat miercuri judecătorul Vince Chhabria.

Dar nu protejează suficient interesele persoanelor care au folosit Round'Up înainte de februarie 2021 și care nu au fost încă diagnosticate cu limfom non-Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, adaugă el.

Reuters: Record de migranți romi din România reținuți la frontiera dintre Mexic și SUA. Spun că au fugit din România din cauza rasismului CITEȘTE ȘI Reuters: Record de migranți romi din România reținuți la frontiera dintre Mexic și SUA. Spun că au fugit din România din cauza rasismului

Conform acordului, aceste persoane pot avea acces la un program de supraveghere medicală timp de patru ani și, dacă se îmbolnăvesc, pot solicita despăgubiri dintr-un fond. Dar boala se poate declanșa mult mai târziu, iar fondul se poate termina, justifică judecătorul.

În plus, semnatarii acordului trebuie, în anumite circumstanțe, să renunțe la dreptul de a cere daune punitive, pe lângă daune compensatorii, acuză el.

Decizia sa prelungește și mai mult nenorocirile juridice ale grupului în Statele Unite.

Round'Up, bazat pe glifosat, este clasificat drept „cancerigen probabil” de către Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC), o ramură a OMS. Bayer neagă această caracterizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
glifosat