Bayer va desființa 12.000 de locuri de muncă, în urma preluării Monsanto

Bayer va desființa 12.000 de locuri de muncă, în urma preluării Monsanto
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2018

Grupul german Bayer intenționează să desființeze 12.000 de locuri de muncă și să renunțe la divizia de produse pentru îngrijirea sănătății animalelor, pentru a atrage sprijinul investitorilor, care au penalizat acțiunile companiei din cauza valului de procese care au însoțit preluarea de 63 de miliarde de dolari a grupului american Monsanto, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bayer a anunțat o serie de măsuri, între care ieșirea de pe segmentele produselor pentru protecție solară și îngrijire a picioarelor, prin care vrea să întărească operațiunile de bază din sectorul farmaceutic și cel agricol, scrie News.ro.

Reducerea numărului de angajați, inclusiv a unui număr semnificativ în Germania, unde astfel de măsuri sunt sensibile din punct de vedere politic, reprezintă circa 10% din forța de muncă.

Trump anulează întâlnirea cu Putin, de la G20 CITEȘTE ȘI Trump anulează întâlnirea cu Putin, de la G20

Bayer a pierdut circa 30 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră, începând din luna august, când un juriu din California a decis împotriva ierbicidului Roundup, afirmând că produsul a îmbolnăvit de cancer un îngrijitor de spații verzi. Cel puțin 9.000 de alte procese sunt în desfășurare.

Compania a anunțat revizuirea în scădere a activelor cu 3,3 miliarde de euro, la divizia farmaceutică și de produse de consum pentru îngrijirea sănătății, în trimestrul al patrulea. Bayer mai anticipează dublarea la 2,6 miliarde de euro pe an, până în 2022 economiile generate de preluarea Monsanto.

Bayer a mai anunțat că profitul din anul fiscal 2019 va fi sub estimările analiștilor intervievați de Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
locuri de munca