Belgienii - îndemnați să mănânce cartofi prăjiți de două ori pe săptămână pentru a rezolva problema surplusului

Belgienii - îndemnați să mănânce cartofi prăjiți de două ori pe săptămână pentru a rezolva problema surplusului
scris 28 apr 2020

Fermierii belgieni și-au îndemnat concetățenii să vină în ajutorul lor și să mănânce cartofi prăjiți de două ori pe săptămână, pentru a rezolva astfel problema unui stoc excedentar de 750.000 de tone de cartofi, care a apărut odată cu pandemia de coronavirus, informează publicația Brussels Times.

Cartofii prăjiți sunt un fel de mâncare foarte apreciat în Belgia, unde sunt serviți cu maioneză și midii. Însă în acest an cultivatorii de cartofi sunt afectați de măsurile de carantină impuse de la mijlocul lunii martie, măsuri care au dus la închiderea restaurantelor și anularea festivalurilor, scrie Agerpres.

Scandal cu terenuri din România - Investitori estonieni au depus plângere penală împotriva băncii suedeze Swedbank CITEȘTE ȘI Scandal cu terenuri din România - Investitori estonieni au depus plângere penală împotriva băncii suedeze Swedbank

"Haideți să mâncăm cu toții cartofi prăjiți de două ori pe săptămână", a propus recent Romain Cools, secretarul general al Belgapom, Asociația cultivatorilor de cartofi din Belgia. De asemenea, Romain Cools a anunțat că, până la finele lunii mai, Belgapom va furniza 25 de tone de cartofi în fiecare săptămână către băncile de alimente, care la rândul lor le vor distribui persoanelor defavorizate.

Belgia este unul din cei mai mari exportatori de cartofi congelați din lume, cu 2,3 milioane tone în fiecare an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cartofi prajiti
belgia