Bulgaria prelungește cu cinci ani interdicția pescuitului de sturion în Dunăre și Marea Neagră

Bulgaria prelungește cu cinci ani interdicția pescuitului de sturion în Dunăre și Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2020

Bulgaria a decis să prelungească interdicția totală a pescuitului de sturion în porțiunea sa de Dunăre și în apele sale teritoriale de la Marea Neagră cu cinci ani, începând de la data de 1 ianuarie 2021, a anunțat miercuri Ministerul Agriculturii din Bulgaria, transmite BTA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Decizia a fost luată în comun de ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, și cel al Mediului și Apelor, Emil Dimitrov, pentru a proteja următoarele specii de sturioni: nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), cegă (Acipenser ruthenus), păstugă (Acipenser stellatus) și morun (Huso huso), scrie Agerpres.

Vifrana vizează extinderea în străinătate, listarea și noi segmente de business. “2020 - anul cu cea mai mare secetă pedologică din ultima sută de ani.” CITEȘTE ȘI Vifrana vizează extinderea în străinătate, listarea și noi segmente de business. “2020 - anul cu cea mai mare secetă pedologică din ultima sută de ani.”

Actuala interdicție, tot pentru o perioadă de cinci ani, a fost introdusă la 1 ianuarie 2016.

Sturionii capturați în mod accidental trebuie aruncați imediat în apă, indiferent de condiția în care se află. De asemenea, căpitanii navelor de pescuit trebuie să înregistreze în jurnalul navei următoarele informații referitoare la fiecare sturion capturat în mod accidental: specia, sexul, greutatea și mărimea. Pescarii amatori sunt și ei obligați să raporteze aceste informații cu privire la sturionii capturați în mod accidental.

În luna mai 2016, România a prelungit și ea interdicția totală a pescuitului de sturion în Dunăre pentru o perioadă suplimentară de cinci ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sturion
dunare
bulgaria