Bulgaria va sacrifica alți 40.000 de porci după descoperirea unui nou focar de pestă porcină

Bulgaria va sacrifica alți 40.000 de porci după descoperirea unui nou focar de pestă porcină
scris 9 ian 2020

Autoritățile sanitar-veterinare bulgare au anunțat miercuri seara că vor sacrifica aproximativ 40.000 de porci după descoperirea unui nou focar de pestă porcină africană la o fermă din nord-estul țării, aceasta fiind a doua fermă de porci din Bulgaria unde a fost descoperit virusul pestei porcine africane în mai puțin de o săptămână, transmite Reuters.

Vineri, aceleași autorități veterinare bulgare au anunțat că vor sacrifica circa 24.000 de porci, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană la o fermă din localitatea Nikola Kozlevo, în regiunea Shumen, nord-estul Bulgariei, scrie Agerpres.

Daniel Chițoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului rutier CITEȘTE ȘI Daniel Chițoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului rutier

Noul focar de pestă porcină africană a fost descoperit la o fermă din satul Brestak, în apropiere de orașul Varna, a informat miercuri Autoritatea Sanitar Veterinară din Bulgaria, care a adăugat că a fost instituită o zonă de carantină pe o rază de trei kilometri în jurul satului.

Anul trecut, virusul pestei porcine a afectat șase ferme bulgare, forțând autoritățile de la Sofia să sacrifice peste 130.000 de porci.

În România, Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a informat marți că pesta porcină africană evoluează în prezent în 235 de localități din 25 de județe, cu un număr de 609 de focare, în scădere cu 17 față de precedenta actualizare publicată pe 31 decembrie 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bulgaria
pesta porcina