Bulgaria va suspenda importul de semințe de floarea soarelui din Ucraina

Bulgaria va suspenda importul de semințe de floarea soarelui din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2023

Guvernul Bulgariei a fost de acord să oprească temporar importul de semințe de floarea soarelui din Ucraina, după protestele fermierilor, a anunțat premierul Nikolai Denkov, dând asigurări că va sprijini producția agricultorilor locali, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iliya Prodanov, reprezentant al fermierilor care au început luni protestele, a confirmat la postul de televiziune bTV că marți seara s-a ajuns la un acord cu Executivul de la Sofia.

Consiliul Concurenței, inspecții inopinate la companii din grupul Enel vizând posibile abuzuri de poziție dominantă. Reacția companiei CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței, inspecții inopinate la companii din grupul Enel vizând posibile abuzuri de poziție dominantă. Reacția companiei

Importul de semințe din Ucraina va fi oprit până când cele două țări ajung la un acord privind cotele de import corespunzătoare, scrie Agerpres.

Producătorii de cereale din Bulgaria au cerut și interzicerea importurilor de grâu, porumb și rapiță din Ucraina, deoarece se tem de concurența neloială din Ucraina.

Un acord între Bulgaria și Ucraina va trebui să aștepte până după planificata întâlnire pe probleme agricole între Comisia Europeană și Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
semințe
floarea soarelui