Catastrofele naturale provoacă anual pierderi de miliarde de dolari fermierilor

Catastrofele naturale provoacă anual pierderi de miliarde de dolari fermierilor
scris 16 mar 2018

Catastrofele naturale, de la secetă la inundații, îi costă pe fermierii din țările sărace miliarde de dolari în fiecare an de pe urma recoltelor și animalelor pierdute, iar acest lucru se agravează din cauza modificărilor climatice, transmite Bloomberg.

Potrivit unui raport publicat joi de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), catastrofele naturale care au avut loc în perioada 2005-2015 au provocat pierderi de aproximativ 96 de miliarde de dolari fermierilor din țările în curs de dezvoltare. Potrivit FAO, jumătate din pierderile totale, 48 miliarde de dolari, au survenit în Asia iar seceta, care a afectat fermierii din toate cele patru colțuri ale lumii, a provocat pierderi în valoare de 29 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, taie pe rând orașele din România: După Timișoara și Oradea, acum renunță și la Craiova CITEȘTE ȘI Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, taie pe rând orașele din România: După Timișoara și Oradea, acum renunță și la Craiova

Impactul altor catastrofe meteorologice, precum furtunile sau temperaturile extreme, sunt estimate la 26,5 miliarde dolari. Urmează inundațiile care au provocat pierderi de 19 miliarde de dolari și cutremurele sau alunecările de teren cu pierderi de 10,5 miliarde de dolari, catastrofele biologice cu pierderi 9,5 de miliarde dolari și incendiile de pădure cu pierderi de un miliard de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fermieri
catastrofe naturale