China a transportat 900 de porci cu avionul din Danemarca pentru refacerea efectivelor

China a transportat 900 de porci cu avionul din Danemarca pentru refacerea efectivelor
scris 10 oct 2019

Unul din cei mai importanți crescători de porci din China a importat recent 906 porci de prăsilă din Danemarca, a anunțat joi Adminstrația vamală chineză, precizând că acesta este primul import de porci vii din ultimul an, informează Reuters.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Animalele au fost cumpărate de C.P. Pokphand Co, al cincilea crescător de porci din China, și au ajuns la destinație cu un zbor charter în luna august, după care au petrecut o lună în carantină în orașul Xiangyang din provincia Hubei, centrul Chinei. Datele furnizate de Adminstrația vamală chineză arată că în luna august importurile de porci de prăsilă din Danemarca s-au ridicat la 20,9 milioane yuani (2,94 milioane dolari), scrie Agerpres.

FOTO Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, rețeaua pe care statul vrea să o lanseze în țară, a deschis primul magazin CITEȘTE ȘI FOTO Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, rețeaua pe care statul vrea să o lanseze în țară, a deschis primul magazin

Porcii au fost furnizați de DanBred, o companie la care pachetul majoritar de acțiuni este deținut de SEGES, divizia de cercetare a Danish Agriculture and Food Council. Compania daneză nu a dorit să ofere informații cu privire la valoare tranzacției.

Acesta este primul import de porci vii după ce epidemia de pestă porcină africană a devastat efectivele de porci din China în urmă cu un an, reducând cererea pentru animale de prăsilă deoarece fermierii încercau să împiedice răspândirea epidemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
danemarca
china
porci