Comisia Europeană autorizează, în premieră, o insectă ca aliment

Comisia Europeană autorizează, în premieră, o insectă ca aliment
scris 4 mai 2021

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA. Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Europa este lider în ceea ce privește startup-urile concentrate pe creșterea insectelor, după ce a inclus insectele pe lista alimentelor sustenabile.

Autoritățile europene au alocat fonduri pentru cercetare și facilități de producție, iar blocul comunitar permite deja folosirea insectelor pentru hrana peștilor, câinilor și pisicilor.

Unele state membre UE, inclusiv Finlanda, Belgia și Olanda, permit deja vânzarea de alimente care conțin insecte în magazine.

Aproximativ 2.000 de specii de insecte sunt folosite în dieta a aproximativ două miliarde de persoane din întreaga lume, însă mulți consumatori din Europa vor trebui să depășească, ceea ce Niccolo Manzoni, director la firma franceză Five Seasons Ventures, numește "ick factor" (senzație de repulsie n.r.).

viewscnt
Afla mai multe despre
insectă
aliment