Comisia Europeană interzice un pesticid produs de grupul german Bayer care este dăunător pentru albine

Comisia Europeană interzice un pesticid produs de grupul german Bayer care este dăunător pentru albine
scris 14 ian 2020

Comisia Europeană a decis, luni, să nu reînnoiască aprobarea pentru utilizarea unui pesticid care este dăunător pentru albine, interzicând astfel insecticidul thiacloprid produs de grupul german Bayer, transmite Reuters.

"Există temeri legate de mediu privind folosirea acestui pesticid, în special în privința impactului său asupra pânzei freatice, dar și asupra sănătății oamenilor", a afirmat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.

ANALIZĂ Perspectivă sumbră: Casele asigurate - sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș cu doar 3%. Amenda oricum neaplicată - pregătită spre eliminare CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Perspectivă sumbră: Casele asigurate - sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș cu doar 3%. Amenda oricum neaplicată - pregătită spre eliminare

Acesta este cea de-al patrulea neonicotinoid, din cele cinci aprobate anterior pentru utilizare în UE, pentru care s-a decis din 2013 restricționarea utilizării sau interzicerea, a precizat Comisia Europeană.

Din 30 aprilie 2020, fermierii nu vor mai putea utiliza pesticidul, vândut sub brandurile Calypso și Biscaya, a informat Executivul comunitar.

Cercetătorii susțin că numărul albinelor scade semnificativ din cauza folosirii neonicotinoidelor, sporind temerile privind un impact sever asupra furnizării de alimente la nivel global, deoarece albinele au un rol cheie în polenizarea multor culturi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comisia europeană
albine
bayer
pesticid