Comisia Europeană va acorda compensații fermierilor irlandezi, în lipsa unui acord pentru Brexit

Comisia Europeană va acorda compensații fermierilor irlandezi, în lipsa unui acord pentru Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2019

Comisia Europeană a convenit să acorde compensații fermierilor din Irlanda pentru prăbușirea prețurilor cărnii de vită și lactatelor, în eventualitatea unui Brexit fără acord, potrivit ediției irlandeze a publicației Sunday Times, care a citat surse din guvernul de la Dublin și UE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fermierii ar beneficia de ajutoare de urgență de sute de milioane de euro, care ar compensa prăbușirea pieței și pierderea clienților britanici, a arătat publicația.

Ministrul Agriculturii, Michael Creed, a spus luna trecută că Dublinul va solicita ajutoarele respective pentru industria agricolă și piscicolă, scrie News.ro.

Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România

Cu legături apropiate cu Marea Britanie, în special în sectoare cu forță de muncă dezvoltată, cum este industria agroalimentară, economia irlandeză, dependentă de exporturi, este considerată cea mai vulnerabilă între celelalte 27 de state carre rămân în UE la un Brexit dezordonat.

Detaliile planului de sprijin au fost finalizate între Creed și comisarul pentru Agricultură Phil Hogan.

Un purtător de cuvânt al lui Creed a spus că cei doi s-au întâlnit lunea trecută pentru a discuta posibilul impact al unui Brexit fără acord asupra industriei agroalimentare și cea piscicolă din Irlanda.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Într-un comunicat, ministrul a subliniat necesitatea de a lua măsuri de reacție, inclusiv ajutoare excepționale, iar comisarul Hogan a reiterat disponibilitatea UE de a reacționa și a susține Irlanda.

Sunday Times a mai relatat că măsuri similare au fost luate când Rusia a interzis importurile de produse agricole din UE și ar putea fi aplicate și producătorilor de flori din Olanda și Belgia și producătorilor danezi de lactate și șuncă, care exportă masiv în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
fermieri
brexit