Corteva lansează un fond de 500.000 de dolari pentru fermieri

Corteva lansează un fond de 500.000 de dolari pentru fermieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2019

Corteva, unul dintre cei mai mari furnizori globali de inputuri în domeniul agricol, anterior divizie a grupului american DowDuPont, creează un fond de 500.000 dolari pentru a susține, ca finanțare nerambursabilă, ferme și fermieri care folosesc instrumente ce protehează mediul.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Sistemul de finanțare nerambursabilă va fi lansat anul viitor.

Nouă avertizare către Senat pentru inițiativa anti-tutun: Poate aduce și în România problemele grave generate de demersuri similare în alte țări! CITEȘTE ȘI Nouă avertizare către Senat pentru inițiativa anti-tutun: Poate aduce și în România problemele grave generate de demersuri similare în alte țări!

Fondurile vor fi destinate fermierilor care colaborează cu organizații locale de protecția mediului sau universități.

Corteva lucrează deja la crearea unor stimulente financiare pentru fermieri, în funcție de situația din piață. Granular, o subsidiară a companiei, colaborează cu Nori, singura platformă la nivel mondial pentru eliminarea emisiilor de dioxid de carbon. Acest site conectează cumpărătorii de compensații pentru emisiile de carbon cu fermierii care utilizează practici agricole durabile, oferindu-le acestora  piață viabilă de creditare, care va contribui la generarea de venituri. 

Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. 

viewscnt
Afla mai multe despre
corteva
fermieri
mediu