Culturile de toamnă din Estul Europei, inclusiv din România, puse în pericol de temperaturile scăzute

Culturile de toamnă din Estul Europei, inclusiv din România, puse în pericol de temperaturile scăzute
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2016

Culturile de toamnă sunt subdezvoltate în unele regiuni ale Europei de Est, inclusiv în România, din cauza ploilor abundente care au întârziat însămânțările, ceea ce le face vulnerabile la temperaturile mai scăzute decât în mod normal prognozate pentru această perioadă, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Temperaturi mai reduse decât de obicei sunt așteptate în sud-vestul Rusiei, Ucraina și state riverane estului Mării Negre, până pe 25 noiembrie, potrivit datelor departamentului de monitorizare a resurselor europene din cadrul UE (MARS), scrie News.ro.

Variațiile medii ale temperaturilor vor fi cuprinse între -6 grade Celsius și -2 grade Celsius, în aceste zone fiind anticipate temperaturi minime de sub -10 grade Celsius.

”Ploile abundente din mari părți ale Europei de Est au întârziat și însămânțările de iarnă, în special în România, nordul Bulgariei, Ungaria, Slovenia și centrul Croației”, se arată în raport.

ANPC: Legea creditelor de consum s-ar putea modifica anul viitor pentru a acoperi \ CITEȘTE ȘI ANPC: Legea creditelor de consum s-ar putea modifica anul viitor pentru a acoperi "golurile" lăsate de Ordonanța 52

Potrivit MARS, pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât în mod normal în nordul Europei și în regiunea Mediteranei.

Nu toată Europa este afectată. Condițiile din sud-estul Franței, Italia, Marea Britanie, Polonia, Danemarca, sudul Suediei și țările baltice au fost bune pentru însămânțări.

viewscnt
Afla mai multe despre
culturi de toamna