DN Agrar Group, cea mai mare fermă integrată zootehnică din România, are o nouă conducere executivă

Agribusiness   
DN Agrar Group, cea mai mare fermă integrată zootehnică din România, are o nouă conducere executivă

Peter de Boer, director general DN Agrar Group

DN Agrar Group, cea mai mare fermă integrată zootehnică din România, anunță Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2025–2030, potrivit căreia cinci proiecte majore vor începe în 2026 și o facilitate de biogaz, estimată să fie operațională în 2027, având în plan dublarea EBITDA până în 2030. Compania și-a stabilit totodată obiectivul de a atinge până în 2030 o producție anuală de 150 de milioane de litri în cadrul a șase ferme cu eficiență ridicată, dublu față de estimarea pentru anul 2025.

”DN Agrar Group (BVB: DN), cea mai mare fermă integrată zootehnică din România, lider în producția de lapte de vacă, anunță Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2025–2030. Acest plan pe termen mediu este construit în jurul a cinci piloni strategici: extinderea liniilor de afaceri existente, diversificarea surselor de venit, creșterea sustenabilă, digitalizarea și optimizarea costurilor, precum și crearea de valoare pentru acționari. În centrul acestui plan se află o investiție semnificativă în creșterea capacității de producție a laptelui, cu obiectivul de a atinge până în 2030 o producție anuală de 150 de milioane de litri în cadrul a șase ferme cu eficiență ridicată, dublu față de estimarea pentru anul 2025”, anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Trump îl numește pe Putin „absolut nebun” după cel mai amplu atac rus asupra Ucrainei. Liderul american îl critică și pe Zelenski CITEȘTE ȘI Trump îl numește pe Putin „absolut nebun” după cel mai amplu atac rus asupra Ucrainei. Liderul american îl critică și pe Zelenski
Evenimente
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

DN Agrar a aprobat o nouă structură a echipei de conducere executivă, formată din:

·       Peter de Boer, director general (CEO);

·       Adina Trufaș, director de operațiuni (COO) și director general adjunct;

·       Mihaela Nicula, director financiar (CFO).

Actualul CEO, Jan Gijsbertus de Boer, va prelua rolul de consilier strategic al directorului general și va continua în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, asigurând continuitatea în conducerea strategică. Noua echipă executivă își va prelua atribuțiile începând cu 1 iunie 2025.

„Pe lângă extinderea capacităților noastre de producție cultivăm o nouă paradigmă a agriculturii sustenabile. Obiectivul nostru este să devenim un lider regional în producția de lapte și alimente de calitate ridicată, prin dezvoltarea unor clustere industriale care integrează ferme de vaci de lapte, producție de legume, biogaz și compost, ferme verticale de iarbă de grâu și horticultură în sere. Cu cinci proiecte majore care vor începe în 2026 și o facilitate de biogaz, estimată să fie operațională în 2027, suntem poziționați să dublăm EBITDA până în 2030. Această strategie va fi implementată de o nouă structură a echipei executive, atent selectată și pregătită sub îndrumarea mea pentru a conduce DN Agrar în următoarea etapă de creștere. În plus, inițiative suplimentare aflate în analiză, inclusiv achiziții și fuziuni, creează premisele pentru o creștere peste nivelul prognozat. Această traiectorie de creștere susține tranziția noastră viitoare către Piața Principală a Bursei de Valori București, menită să crească lichiditatea, să extindă baza de investitori și să genereze valoare pe termen lung pentru acționari”, spune Jan Gijsbertus de Boer, președinte CA DN Agrar.

Fenomenele meteo extreme îi costă pe fermierii europeni 28 de miliarde de euro pe an CITEȘTE ȘI Fenomenele meteo extreme îi costă pe fermierii europeni 28 de miliarde de euro pe an

Proiecte strategice cheie până în 2030

Ferma CUT 2, este o nouă fermă cu o capacitate de 5.000 de capete de bovine, cu o producție zilnică estimată de 150.000 de litri de lapte. Va include o fermă verticală care va produce 25% din hrana animalelor chiar în cadrul fermei. Construcția este programată să înceapă în 2026, iar operaționalizarea completă este preconizată pentru 2029.

De asemenea, cinci unități de compostare vor fi dezvoltate lângă operațiunile existente, cu o producție anuală estimată de peste 40.000 de tone de îngrășământ organic până la sfârșitul anului 2030.

Fabrica de biometan, dezvoltată în colaborare cu Black Sea Oil & Gas, este estimată să genereze venituri anuale de 3,5 - 4 milioane euro începând cu 2027 și să contribuie la reducerea emisiilor de carbon cu 90%.

Bananele, în pericol pe fondul creșterii temperaturilor CITEȘTE ȘI Bananele, în pericol pe fondul creșterii temperaturilor

În plus, patru sisteme verticale vor produce peste 100 de tone de iarbă de grâu pe zi, cu potențialul de a compensa 25% din consumul actual de furaje, îmbunătățind eficiența costurilor și sustenabilitatea.

Proiecte aflate în analiză avansată, cu o decizie de investiție așteptată în 2027

Ferma Straja 2 este proiectată pentru 5.000 de vaci de lapte și o producție zilnică de 150.000 de litri de lapte. Va include un centru avansat de cercetare și dezvoltare, precum și tehnologii pentru agricultura verticală, cu demararea operațiunilor preconizată pentru anul 2030.

Cultivarea legumelor în sere este o inițiativă strategică menită să diversifice sursele de venit ale DN Agrar dincolo de sectorul lactatelor, valorificând cererea tot mai mare pentru produse de calitate superioară, cu trasabilitate garantată.

”Diversificarea portofoliului - Prin inițiative de cercetare realizate în parteneriat cu instituții academice, axate pe maximizarea valorii produsului de bază. Aceasta include strategii precum valorificarea grăsimilor și proteinelor extrase din lapte, producția de lapte praf sau deshidratarea laptelui, pentru a diminua costurile de transport și a crește profitabilitatea”, mai menționează compania.

Finanțarea proiectelor va fi asigurată printr-un mix de credite bancare, programe de finanțare din fonduri europene, majorare de capital și capital intern.

Microsoft a dezvoltat un AI care prezice evenimente meteo CITEȘTE ȘI Microsoft a dezvoltat un AI care prezice evenimente meteo

DN Agrar Group este cel mai mare producător de lapte de vacă din România și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața europeană. Compania a fost fondată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Principalele domenii de activitate ale DN Agrar sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii agrícole, logistică, transport, turism și servicii de consultanță în afaceri și management.

Grupul DN Agrar include 11 companii, dintre care 5 ferme a căror activitate principală este creșterea vacilor de lapte (ferma Prodlact) și producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar, Apold și Straja). DN Agrar Group are aproximativ 300 de angajați, lucrează peste 7.000 de hectare de teren în proprietate și în arendă și deține peste 16.000 de animale, atât vaci de lapte, cât și tineret bovin.

Compania este listată pe Bursa de Valori București, piața AeRO, din februarie 2022, în urma încheierii unui plasament privat de acțiuni în iulie 2021, prin care compania a atras 24,8 milioane lei de la investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar group
ferma
peter de boer